Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

Mokykloms – dar 1000 kamuolių

Lietuvos krepšinis balandžio 22–ąją šventė 88–ąjį gimtadienį. Būtent prieš tiek metų mūsų šalyje įvyko pirmosios oficialios krepšinio rungtynės.
Kamuoliai mokykloms
Kamuoliai mokykloms / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Lietuvos krepšinio šventės proga Vilniuje susirinko didelės dalies jaunuosius krepšininkus ugdančių organizacijų atstovai. Lietuvos krepšinio federacija joms jau antrus metus iš eilės išdalino 1000 kamuolių, praneša Lietuvos krepšinio federacija.

Iš viso kamuolius gavo 72 krepšinio mokyklos, klubai, sporto centrai. Kamuoliai buvo skirstomi atsižvelgiant į organizacijų į Moksleivių krepšinio lygą deleguotų komandų skaičių.

1000 kamuolių išdalinimo mokykloms projektas yra LKF ir kompanijos „Coca Cola Hellenic“ bendradarbiavimo dalis. Per specialiai surengtą spaudos konferenciją buvo paskelbta, kad bendradarbiavimo sutartis pratęsta dar 2 metams.

„Coca Cola Hellenic“ Verslo plėtros Baltijos šalyse vadovas Valdas Pakštys itin džiaugėsi kartu su LKF vykdomu projektu „Sprite krepšinio talentų kova“.

„Į šių metų 16–mečių vaikinų ir merginų Lietuvos rinktinių kandidatų sąrašus įtraukti net 10 šio turnyro finalinių kovų dalyvių. Pirmosios „Sprite krepšinio talentų kovos“ laimėtoja Ieva Kazlauskaitė į rinktinę kviečiama jau antrus metus iš eilės“, — džiaugėsi „Coca Cola Hellenic“ atstovas.

Lietuvos krepšinio šventinę dieną už pasiaukojamą darbą krepšinio labui buvo padėkota ir simbolinės dovanos įteiktos Vilniaus krepšinio mokyklos vadovams — direktoriui Antanui Naruševičiui ir jo pavaduotojai Janinai Koženiauskaitei.

Vėliau krepšininkus rengiančių organizacijų ir žiniasklaidos atstovams LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas pristatė svarbiausius LKF veiklos šios ateinančios vasaros projektus. M.Balčiūnas informavo, kad į tradicinį tarptautinį krepšinio trenerio seminarą šiemet atvyks garsus Ispanijos specialistas Pepu Hernandezas ir Dirko Nowitzki asmeninis treneris Holgeris Geschwindneris.

Taip pat išskirtinis projektas bus Lino Kleizos labdaros ir paramos fondo rengiama stovykla globos namų auklėtiniams Druskininkuose. Liepos 5–9 dienomis 40 vaikų turės unikalią progą praleisti keletą dienų kartu su garsiais Lietuvos krepšininkais.

LKF generalinis sekretorius paskelbė, kad birželio 25–27 dienomis Kauno sporto halėje įvyks 17–mečių vaikinų rinktinių turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos, Rusijos ir pirmą kartą stovyklauti į mūsų šalį atvykstanti JAV nacionalinė komanda. „Amerikiečiai sako, kad tai yra viena stipriausių kada nors jų turėtų 17–mečių rinktinių“, — sakė M. Balčiūnas.

Taip pat buvo pranešta, kad vis didesnio populiarumo sulaukia LKF kartu su Lietuvos kūno kultūros akademija ir Anglijos Vusterio universitetu rengiamos Krepšinio trenerių magistro studijos. „Šias studijas jau pasirinko L.Kleiza, Marijonas Petravičius, Robertas Javtokas ir Arvydas Macijauskas. Jos sulaukė labai didelio susidomėjimo pasaulyje, šiuo metu į 30 vietų pretenduoja per 140 žmonių“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

Kiti svarbūs šios vasaros projektai – jau minėtas turnyras „Sprite krepšinio talentų kova“, Europos 18–mečių vaikinų čempionatas Vilniuje, Lietuvos vyrų rinktinės dalyvavimas tarptautiniame turnyre Ispanijoje su šios šalies ir JAV nacionalinėmis ekipomis.

Liepos 6–7 dienomis krepšinio šventė bus surengta ir Anglijoje gyvenantiems lietuviams. Vusterio universiteto arenoje kontrolines rungtynes su šios šalies nacionaline komanda žais Lietuvos antroji rinktinė.

„Vusteris jau dabar yra patvirtintas oficialia krepšinio baze 2012 metų Londono olimpinėms žaidynėms. Turėsime puikią progą ją išbandyti. O Anglijoje gyvenantiems lietuviams surengsime šventę Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 20–mečiui pažymėti“, – planus atskleidė M. Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius