-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 14

Moterų krepšinio lygoje – Kauno komandų derbis

Šeštadienį, spalio 15 d., Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) laukia įdomus Kauno komandų derbis. Kauno rajono „Sirenos“ žais stipriausių šalies moterų komandos „VIČI–Aistės“ namų aikštelėje.
Rasa Žemantauskaite-Matlašaitiene
Rasa Žemantauskaite–Matlašaitiene / KK „Sirenos" nuotr.
Temos: 1 Garliava

Šią vasarą susikūrusios ir vos spėjusios pergalingai lygoje debiutuoti „Sirenos“ neslepia ambicijų jau šį sezoną užimti prizinę vietą. O galingos „VIČI-Aistės“ bandys ir toliau įrodinėti, kad jos pernai čempionėmis tapo neatsitiktinai.

Peržiūroje – rusė

Žaisdamos su „VIČI-Aistėmis“, „Sirenos“ išbandys iš Rusijos peržiūrai pasikviestą legionierę Anastasiją Andrejevą.

„Rytoj tikimės gerai sužaisti ir rimtai pasipriešinti. Esu patenkintas, kaip merginos žaidė kol kas dar vienintelėse šio sezono rungtynėse. Gerai gynėmės ir prieš praėjusio sezono bronzos medalininkes Kauno „LKKA-Aistes“ laimėjome 17 taškų skirtumu.

Tačiau mums trūksta ilgesnio atsarginių žaidėjų suolelio. Norisi, kad žaistų lietuvės, bet labai gerų žaidėjų didelio pasirinkimo nėra. Turim daug legionierių nusižiūrėję, bet katės maiše pirkti irgi nesinori“, – kalbėjo vyriausiasis “Sirenų” treneris Linas Šalkus.

Beje, jis turėtų būti įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą kaip treneris, kuris be pertraukos ilgiausiai dirbo toje pačioje komandoje. L.Šalkus net 15 metų praleido treniruodamas Vilniaus „Sakalų“ vyrus.

Krepšininkės ūgis – 205 cm

Intrigos į varžybas įneš ir tai, kad ne viena „Sirenų“ krepšininkė praėjusį sezoną atstovavo „VIČI-Aistės“. Viena jų – Kristina Alminaitė – pati aukščiausia Lietuvos moterų krepšinio istorijoje (20 metų, 205 cm, vidurio puolėja).  O taip pat ir greičiu pasižyminti Indrė Dudėnaitė (23 metai, 184 cm, gynėja).

„Sirenų“ pagrindas ir gynyboje, ir puolime – komandos kapitonė Eglė Tarasevičiūtė (21 metai, 181,5 cm, puolėja). Ji vertinama už darbštumą, atkaklumą.

Klubo vadovai nemažai vilčių šeštadienio rungtynėse sieja su 30 metų gynėja ir įžaidėja Rasa Žemantauskaite-Matlašaitiene. Ji yra labiausiai patyrusi „Sirenų“ krepšininkė, penkerius praėjusius sezonus žaidusi Prancūzijoje.

„Džiaugiamės, kad ji yra mūsų komandoje, nes tai stipri žaidėja, lyderė, mokanti ir norinti savo patirtimi dalytis su jaunomis žaidėjomis“, – teigė klubo direktorius Nedas Kundrotas.

„Rytoj turėtų būti įdomu. „VIČI-Aistės“ – aukšto lygio komanda, lyderės, norime garbingai sužaisti“, – sakė R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Pirmosios namų rungtynės

Sekančios „Sirenų“ varžybos, su Vilniaus „Kibirkštimi“, vyks trečiadienį, spalio 19 d., 18 val. jų įspūdingoje namų arenoje – naujajame Garliavos sporto centre, kuriame telpa iki 1,7 tūkst. žiūrovų. Tai bus ir Baltijos moterų krepšinio lygos sezono atidarymo varžybos.

Šia proga 16-18 val. vyks šventinė spaudos konferencija su svečiais iš Lietuvos krepšinio federacijos, Kauno rajono savivaldybės, taip pat bus pristatytos “Sirenų” komandos žaidėjos, bus surengta pramoginė programa.

Kas: LMKL rungtynės Kauno „VIČI-Aistės“ – Kauno rajono „Sirenos“
Kur: „Sabonio krepšinio centras“, Pašilės g. 39A, Kaunas
Kada: Spalio 15 d., 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius