Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 01 /17:26

Muštynėmis su Rudy Fernandezu išgarsėję broliai Maciai įkūrė krepšinio paramos fondą „Braliukai“

Sekmadienį, prieš prasidedant paskutinėms draugiškoms Lietuvos rinktinės rungtynėms, viešbutyje „Kaunas“ pristatytas Rygoje gyvenančių Lietuvos piliečių Normundo ir Naurio Macių įkurto krepšinio paramos fondas „Braliukai“. Tokiu pat vardu pagaminti ir sportiniai marškinėliai bei daryklos „Kauno alus“ alus, kuris bus pardavinėjamas ir Latvijoje.
Broliai Maciai pristatė paramos fondą
Broliai Maciai pristatė paramos fondą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Broliai dvyniai, aistringi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ gerbėjai, po kelis mėnesius trukusio nelengvo darbo, kai reikėjo kurti, derinti, tvirtinti, gaminti, – pagaliau įgyvendino savo sumanymus. Lietuvos žurnalistų, kurie jau dveji metai apie juos rašo, fotografuoja, filmuoja, akivaizdoje jie pristatė krepšinio paramos fondą „Braliukai“ ir internetinę svetainę Braliukai.org.

Pristatydami savo krepšinio rėmimo fondą „Braliukai“, broliai Maciai buvo labai gerai nusiteikę, ypač jie apsidžiaugė pamatę brolius Lavrinovičius. Rygoje gyvenantys Lietuvos piliečiai Lavrinovičiams, kurie taip pat vilkėjo naujuosius Lietuvos rinktinės spalvomis pažymėtus „Braliukų“ marškinėlius, sakė: „Su tokiais marškinėliais visos mergos mūsų“. Maciai naujuosius marškinėlius padovanojo visai Lietuvos rinktinei ir personalui.

Broliai Lavrinovičiai taip pat spindėjo gera nuotaika ir humoruo: „A smartfoną pasiėmei? Pupt – telefonas išjungtas“, – prieš prasidedant spaudos konferencijai kalbėjo broliai.

„Pristatau keturis brolius, du dvynius. Kazimieras Macius – lietuvis iš Klaipėdos „kaltas“, kad turime šiuos brolius“, – brolius Macius pristatė „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis. Jis atskleidė pikantišką detalę, kad broliai ilgai negėrė, laukdami, kol bus išvirtas ir pristatytas alus „Braliukai“. „Jie nėra tokie girtuokliai, kaip kartais bandoma pavaizduoti“, – teigė V.Mačiulis.

„Tikiuosi, kad šituo fondu jie atitaisys savo klaidą. Tokių fondų nėra daug. Tikiuosi, kad tokios dovanos mums padės čempionate ir su gera nuotaika važiuosime į čempionatą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo broliai Lavrinovičiai. Jie tikisi, kad lietuviams Slovėnijoje vyksiančiame Europos krepšinio čempionate pavyks iškovoti medalius.

VIDEO: Broliai Lavrinovičiai apie Macių fondą

„Visiems sveikinimas iš Latvijos. Prieš mėnesį pas mane atėjo broliai Maciai ir pasakė, kad nori fondą pristatančios svetainės. Mintis buvo padaryti labai paprastą svetainę, tačiau vėliau nutarėme padaryti „kietą“, kuri būtų fondo pagrindas“, – pasakojo iš Rygos į Kauną atvykęs „Fund Braliukai“ kūrėjas Janis Kisis.

15min.lt primena, kad broliai dvyniai Nauris ir Normundas išgarsėjo ne tik Lietuvos krepšininkų tatuiruotėmis ant savo kūnų. Šių metų kovo 7 d., po Eurolygos rungtynių „Žalgirio“ arenoje, vienas iš brolių – Nauris – trenkė „Real“ krepšininkui Rudy Fernandezui į veidą.

VIDEO: Broliai Maciai ir broliai Lavrinovičiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius