Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Į lažybų skandalą įsivėlusiems „Naglio“ krepšininkams siūlomos dvejų metų diskvalifikacijos

Antradienį Lietuvos krepšinio federacija rekomendavo, kaip nubausti į lažybų skandalą įsivėlusius Palangos „Naglio“ komandos krepšininkus. Trims žaidėjams pasiūlyta skirti pinigines baudas bei dvejų metų lygtines diskvalifikacijas.
M.Balčiūno teigimu, paskirtoji bausmė krepšininkams - pakankamai švelni.
M.Balčiūno teigimu, paskirtoji bausmė krepšininkams – pakankamai švelni. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Anot LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, pakankamai švelnios bausmės paskirtos atsižvelgus į tai, kad žaidėjai gailisi ir prisipažino. Įvertintas ir krepšinio klubo geranoriškumas tiriant įvykį.

Buvo surinkta tiek filmuotos, tiek rašytinės medžiagos, įrodančios, kad žaidėjai iš tiesų buvo įsivėlę į skandalą. Paviešintos ir trijų nusižengėlių pavardės – Vidmantas Užkuraitis, Vytautas Buzas bei Rimas Varanauskas.

Tiesa, bausmėms dar turi pritarti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovybė.

Artimiausiu metu ketinama tiksliai reglamentuoti, kaip elgtis tokiais atvejais, kai žaidėjai įsivelia į lažybų skandalus. Esą to tiksliai nėra numačiusios ir FIBA taisyklės.

Teigiama, kad dalis už „Naglio“ varžybas su „Žalgiriu“ pastatytų pinigų jau buvo išmokėta laimėtojams.

Tikslas – finalas

Klaipėdoje vykusiame posėdyje taip pat patvirtintas ir federacijos biudžetas. Jis, pasak M.Balčiūno, išlieka panašus kaip ir pernai – apie 6,14 mln. Lt. Rėmėjai skyrė apie 3,4 mln. Lt., t. y. apie 0,4 mln. daugiau nei praėjusiais metais.

Posėdyje iškelti ir uždaviniai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei. Anot M.Balčiūno, aukščiausias uždavinys, kurio tikimasi iš žaidėjų – žaisti finale. Tačiau įvardintas ir planas „minimum“, – būti tarp šešių stipriausių komandų čempionate ir taip patekti į papildomą Londono olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Moterų krepšinio rinktinei patikėtas uždavinys – būti tarp penkių geriausių.

Per artimiausias porą savaičių turėtų paaiškėti, kur ir kokios draugiškos varžybos su Lietuvos rinktine vyks. M.Balčiūnas apgailestavo, kad į Lietuvą nepavyks prisikviesti NBA žvaigždžių ir atskleidė, jog planuota, kad varžybos su šios lygos krepšininkais planuotos Klaipėdoje.

LKF posėdyje Klaipėdoje aptarė ir galimybes 2015-aisiais Lietuvoje surengti Europos moterų krepšinio čempionatą. Jis esą būtų keleriopai pigesnis nei vyrų čempionatas ir jį būtų galima rengti su kuria nors kaimynine šalimi.

Taip pat kalbėta apie legionierių limito nustatymą 2011-2012 m. LKL ir NKL čempionatų dalyviams. Nuspręsta palikti galioti 2010-2011 m. galiojusius apribojimus. LKL klubai ir toliau galės per vienerias rungtynes naudotis 5 legionierių paslaugomis, o 6-ąjį galės pasitelkti sumokėję 50 tūkst. litų mokestį. NKL ekipos ir toliau per rungtynes galės turėti po 2 užsieniečius.

Anksčiau buvo numatyta, kad pereinamosios rungtynės tarp NKL čempionų ir LKL 12-osios vietos (Palangos „Naglis“) vyks gegužę. Gavus abiejų lygų prašymus paankstinti šią datą, nuspręsta, kad pereinamųjų rungtynių serija iki dviejų pergalių vyks balandžio 26, 29 ir gegužės 1 (jei reikės) dienomis.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius