2014 03 30

Naudingiausias finalo žaidėjas M.Lukauskis: „Mūsų nervai buvo šaltesni – dabar metas švęsti“

Panevėžio „Cido“ arenoje, LKF taurės finale Prienų „TonyBet“ rezultatu 92:91 po pratęsimo įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą. Naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas 34 metų panevėžietis Mindaugas Lukauskis, pataikęs pergalingą baudos metimą.
Mindaugas Lukauskis ir Antanas Guoga
Mindaugas Lukauskis ir Antanas Guoga / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Po pergalingo mačo M.Lukauskis teigė, kad pergale tikėjo iki paskutinių sekundžių, tačiau rungtynių pabaiga gerokai patampė nervus.

– Mindaugai, kokios mintys po tokio finalo?

– Sunku kažką pasakyti, dabar esu kupinas emocijų, Dar patys netikime. Dabar vien tik džiaugsmas. Labai smagu savo namuose antrą kartą laimėti finalą.

– Rungtynėse prireikė pratęsimo. Nebijojote, kad pergalė gali išslysti iš rankų?

– Tikėjome, kad galime laimėti. Tą galėjome padaryti ir be pratęsimo, bet keletas klaidų nulėmė tai, kad „Lietuvos rytas“ išlygino rezultatą. Galbūt pratęsimo metu parodėme šaltesnius nervus ir dėl to laimėjome.

– Nugalėjote „Žalgirį“, palaužėte „Lietuvos rytą“. Ar tikėjote, kad galite tiek pasiekti?

– Visada tiki tuo, ką darai. Turėjome tikslą pasirodyti kuo geriau. Sunku buvo tikėti, kad galime nugalėti Eurolygoje žaidžiančias komandas. Pademonstravome charakterį ir užsispyrimą. Buvo tikrai sunku, įdėjome daug darbo ir dabar keliame taurę į viršų. Dabar metas švęsti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prienų „TonyBet“ triumfas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Prienų „TonyBet“ triumfas

Prienų „Tonybet“ treneris Virginijus Šeškus sakė, kad šių metų pergalė finale yra kur kas reikšmingesnė, nei pirmoji. Anot stratego, bet kuri kita komanda galėtų pavydėti pergalių prieš „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“.

– Treneri, kaip galėtumėte įvertinti šį komandos pasirodymą?

– Mes padarėme daugiau negu visi iš mūsų tikėjosi. Po pergalės prieš „Žalgirį“ vaikinų nuteikinėti kovai su „Lietuvos rytu“ tikrai nereikėjo. Visi buvo užsivedę, degė noru laimėti. Aišku, nedaug trūko, kad pergalę išleistume iš rankų. Esame euforijoje. Laimėti finale prieš tokią komandą ir dar po pratęsimo yra kažkas fantastiško. Visą laiką yra daug maloniau laimėti prieš stipresnę komandą.

– Ar galima sakyti, kad šita pergalė yra didžiausia klubo istorijoje?

– Na, manau, kad galima. Praėjusiais metais laimėjome taurę, bet tuomet nežaidė nei „Žalgiris“, nei „Lietuvos rytas“. Manau, kad šiemet pergalė yra kur kas saldesnė ir svarbesnė.

– Paskutinis M.Lukauskio baudos metimas specialiai skriejo pro šoną?

– Taip. Tokių dalykų žaidėjams sakyti jau nebereikia. Jie žino, kad tokioje situacijoje antro metimo pataikyti nereikia.

– Kokį sumanymą turėjote paskutinei atakai?

– Jeigu atvirai, tai rungtynių pabaiga buvo kiek spontaniška. Net nepamenu, ką tuomet sakiau žaidėjams. Žinau, kad turėjo būti dvi užtvaros. Kaip bebūtų, viskas baigėsi mums laimingai ir mes tos pergalės nusipelnėme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius