Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 13

Naujasis „Lietuvos ryto“ strategas Darius Maskoliūnas: „Stebuklingos burtų lazdelės neturiu“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos vyriausiojo trenerio poste debiutavęs Darius Maskoliūnas po sunkiai laimėtų paskutinių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono rungtynių prieš „Kauno“ klubą tikino, kad pirmas blynas vos neprisvilo, o priprasti prie naujos rolės reikės laiko.
Rungtynių akimirka
Darius Maskoliūnas tikino, kad priprasti prie „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio pareigų reikės laiko. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aišku, kad ir man reikės laiko šiek tiek priprasti. Tačiau matau, kad žaidėjais stengiasi, stengsiuosi ir aš kuo greičiau gerinti žaidimo kokybę, nes nei vienos iš pusių dabartinis komandos žaidimas tikrai netenkina“, – tikino po pergalė (91:75) D.Maskoliūnas.

– Kokie įspūdžiai stojus į šį postą?

–  Nežinau, gal kas turi, tačiau aš stebuklingos burtų lazdelės neturiu, tad visko taip pakeisti negaliu. Bet visa komanda tikrai stengėsi, rezultatas nerodo, kaip stengėsi žaidėjai. Tačiau padarėme kvailų klaidų, todėl ilgai negalėjome atitrūkti solidesniu skirtumu. Esame ten, kur esame, turime laiko iki pirmųjų atkrintamojo etapo mačo tam, kad kuo geriau pasiruoštume, atsigautume iki mačo, ir rodytume geresnį krepšinį.

– Ar mačo metu ne per daug buvo krepšininkų ginčų su teisėjais?

– Taip ir gavosi, kad kvailos klaidos nulėmė tai. Tokie momentai kartais erzina, tuomet prasideda ginčai su teisėjais. Tačiau tokių momentų tikrai bandysime visai vengti ateityje.

– Ne pirmą kartą susiduriate su tokia situacija, ar ta patirtis praverčia?

– Taip. Bet kaip jau minėjau anksčiau, kai tu dirbi tokį darbą, žinai, kad kažkada gali nutikti tokia situacija ir tau teks ją priimti. Ateidamas jau žinojau, kad kažkada tai jau vyks, gal ne šiemet, bet įvyko dabar.

– Kuri situacija, analogiška praėjusiais metais Kauno „Žalgiryje“, ar dabartinė „Lietuvos ryte“, yra sudėtingesnė?

– Sunku lyginti. Gal mes pernai nebuvome įkritę į tokią duobę, kokia yra dabar. Tačiau ir tada nebuvo lengva. Sunku lyginti, vis dėlto kita komanda, kiti žaidėjai.

– Esate minėjęs, kad komanda vyks į stovyklą.

– Taip, rytoj vyksime į Druskininkus. Stengsimės kuo mažiau treniruotis, tačiau kitaip atgaivinti žaidėjus. Kuo daugiau būti gryname ore ir tiesiog atsigauti. Ten būsime iki sekmadienio.

– Ar nemanote, kad kaip praėjusiais metais darė tuometinis ekipos treneris Rimas Kurtinaitis, reikėjo taip daryti ir šiemet bei po Eurolygos komandai suteikti šiek tiek atostogų?

– Galim manyti tai, ką norime. Tačiau jau yra toks grafikas, mes neturėjome tiesiog laiko. Žaisdavome į savaitę po dvi rungtynes. Praėjusiais metais situacija buvo kita.

– Ką pasakėte žaidėjams pirmojoje treniruotėje?

– Kad puikiai suprantame, kur mes dabar esame, kokio lygio komanda esame. Juk sezono metu buvo nemažai gerų mačų, pritrūko vos žingsnio iki Eurolygos ketvirtfinalio. Ta žaidėjų rotacija padarė didelę įtaką. Svarbiausia įžaidėjo problema, o juk tai yra komandos smegenys, jie nuolat kinta, tai ir išbalansuoja. Nėra paprasta, bet atsiprašymų neieškome, toks jau mūsų darbas, darysime viską, kad geriau žaistume ir sirgaliai būtų patenkinti.

– Žiūrint iš šalies komandai reikia didelių pokyčių.

– Žinome, kad bandysime mažinti klaidų skaičių, gerinti kitus žaidimo komponentus, tačiau nėra laiko mokytis kitų derinių, ar kitaip keisti visą žaidimo sistemą.

– Šiame mače antroje pusėje žaidėte su vienu aukštaūgiu.

– Tiesiog taikėmės prie varžovų, kadangi jų sudėtis yra gana žema.

– Kaip pasirodė Simas Buterlevičius įžaidėjo vaidmenyje?

– Tiesiog šiandien buvo tikslas duoti rungtyniauti visiems. Ne viskas pasisekė, buksavome visi, lyg dar būdami su žieminėmis padangomis.

– Ar turite ką dar pažadėti ekipos sirgaliams šį sezoną?

– Galiu pažadėti tik tai, kad dėsime visas pastangas, sakau nuoširdžiai. Stengsimės rodyti gerą komandinį žaidimą, o rezultatas su darbu ir noru ateis savaime.

VIDEO: D.Maskoliūnas: dėsime visas pastangas, kad žaidimas gerėtų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius