-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 15

Naujuoju Kauno „Žalgirio“ treneriu taps graikas Ilias Zouras

Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas ir toliau sunkiai nuspėjamas – jis paskelbė, kad vyriausąjį komandos trenerį renkasi iš trijų Lietuvos specialistų, tačiau šeštadienį po pietų į Lietuvą atskrido treneris iš Graikijos Ilias Zouras ir stos prie Kauno ekipos vairo.
Iliasas Zourosas
Ilias Zouras / „Scanpix“ nuotr.

Duodamas interviu laidai „Krepšinio pasaulyje“ V.Romanovas buvo paklaustas, ar garsūs Lietuvos krepšinio specialistai Kęstutis Kemzūra ir Jonas Kazlauskas nepretenduoja stoti prie komandos vairo. „Ir R.Grigą pridėkite. Iš šitų trijų aš turiu išsirinkti. Čia yra mano privalumas“, – sakė V.Romanovas.

Tačiau paaiškėjo, kad Kauno ekipos vyr. treneriu kol kas netaps nė vienas iš šių krepšinio specialistų. 

Portalas zalgiris.lt paskelbė, kad šeštadienį į Lietuvą atvyko naujasis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris I.Zouras. Komandos vairą graikų krepšinio specialistas perims po rungtynių su Prienų „Rūdupiu“. Jis šiame poste pakeis laikinai ekipai vadovavusį R.Grigą, kuris lieka „Žalgiryje“ ir toliau eis sporto direktoriaus pareigas.

Kauno komandos trenerių štabe lieka Oliveris Kostičius, tačiau nuo šiol jis bus ne vienintelis trenerio asistentas. Kartu su I.Zouru į Lietuvą šeštadienį atvyko ir graikas Giorgas Ketselidis.

Šeštadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovai su Prienų „Rūdupio“ klubu „Žalgiriui“ dar vadovaus R.Grigas. Tiesa, po šios dvikovos „Žalgirio“ vairas bus visiškai patikėtas graikui.

Pastaruosius pusketvirto sezono I.Zouras sėkmingai dirbo gimtinės „Panellinios“ vyriausiuoju treneriu. Praėjusiame sezone jam pavyko ekipą atvesti iki pat Europos taurės turnyro pusfinalio, o pats strategas buvo pripažintas geriausiu Europos taurės treneriu.

44 metų treneris savo karjeroje daugiausia treniravo gimtosios šalies klubus. 2000–2002 m. I.Zouras vadovavo Graikijos grandui Pirėjo „Olympiacos“, o 2005–2006 m. – Salonikų „Aris“. Naujasis žalgiriečių treneris taip pat yra treniravęs Libano ir Prancūzijos ekipas – Beiruto „Sagesse“ ir Paryžiaus „Basket Racing“.

Nemažai patirties turi ir jo asistentas G.Ketselidis, kuris yra dirbęs vyriausiuoju treneriu Graikijos antrosios lygos klubuose, o pastaraisiais metais buvo E.Zouro asistentas „Panellinios“ komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius