Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 03

Naujuosius „Žalgiris“ pradėjo triuškinama pergale

Pirmose Naujųjų metų rungtynėse Kauno „"Žalgiris" namie be jokio gailesčio net 51 taško skirtumu - 117:66 sutriuškino latvių „Ventspils“ ekipą.
„Žalgiris“ vis dar laukia dosnių rėmėjų pagalbos
„Žalgiris“ ir be L.Woodso nesunkai sudorojo varžovus iš Latvijos / Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr.

Naujųjų metų išvakarėse stovykloje Palangoje energijos pasikrovę Lietuvos čempionai savo aikštėje su žeme sulygino „Ventspils“ krepšininkus. Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynėse šeštadienį „Žalgiris“ 117:66 (21:18, 21:11, 36:15, 39:22) įveikė svečius iš Ventspilio ir iškovojo turnyre septintą pergalę.

Kauniečiai šiose rungtynėse žaidė be legionieriaus iš JAV Loreno Woodso. Amerikietis negalėjo išbėgti į aikštę dėl ligos.

Nugalėtojams po 26 taškus pelnė P.Jankūnas ir T.Klimavičius. Pirmasis dar atkovojo 12, o antrasis – 13 kamuolių. 16 taškų E.Žukausko sąskaitoje, 14 – D.Šalengos, po 13 pridėjo J.Mačiulis ir A.Milaknis. M.Kalnietis pelnė 7 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Svečių gretose išsiskyrė T.Brazeltonas – 19 taškų.

BBL Elito diviziono turnyro lentelėje „Žalgiris“ pakilo į trečią vietą.

Rungtynių eiga

Starto penketai
„Žalgiris“: J.Mačiulis, M.Kalnietis, E.Žukauskas, P.Jankūnas, D.Šalenga.
„Ventspils“: P.Veselovas, A.Berzinis, M.Jurevicus, K.Kanbergas, J.Strelniekas.

1 kėlinys

Po kelių netaiklių žalgiriečių metimų pirmieji rungtynių sąskaitą atidaro svečiai iš Latvijos, tačiau ilgai netrunka, kad aikštės šeimininkai išsiveržtų į priekį 8:4. Įpusėjus kėliniui kauniečiai daugiausia P.Jankūno dėka neleidžia varžovams priartėti – 13:8.

Keletas aikštės šeimininkų klaidų ir latviai sumažina skirtumą iki minimumo – 17:16. Kauniečiai nepataiko ne tik tritaškių, bet prameta ir baudos metimus. Tai jiems sutrukdo per pirmąsias 10 minučių įgyti didesnį pranašumą – 21:18.

2 kėlinys

Keturi J.Mačiulio taškai padeda Lietuvos čempionams įgyti dagiau pasitikėjimo savo jėgomis – 25:18. Svečiai šaudo pro šalį, o po keturių iš eilės E.Žukausko taškų skirtumas išauga iki 11 taškų – 29:18.

Aikštės šeimininkai nė neketina mažinti apsukų – jų pranašumas išauga 34:18. Pirmuosius taškus „Ventspils“ krepšininkai pelno tik įpusėjus antram kėliniui. Pademonstravę puikią gynybą žalgiriečiai varžovams per šį ketvirtį leido peknyti tik 11 taškų. Tuo tarpu skirtumas tapo triuškinantis 42:29.

„Žalgirio“ komandoje išsiskiria P.Jankūnas. Jo sąskaitoje 15 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai. Puolėjas pataikė visas 8 mestas baudas. „Ventpils“ lyderis – J.Strelniekas su 10 taškų.

3 kėlinys

Po didžiosios pertraukos sėkmingiau rungtynes tęsia Kauno ekipa. Po E.Žukausko dėjimo iš viršaus jos pranašumas išauga iki 18 taškų – 49:31. „Ventspils“ komandą klampina gera kauniečių gynyba ir klaidos, jai sunku suregzti rezultatyvią ataką.

Po taiklių T.Klimavičiaus baudos metimų skirtumas triuškinamas – 54:34. Įsibėgėję aikštės šeimininkai nemažina tempo ir trečią kėlinį baigia pirmaudami 34 taškų skirtumu – 78:44. Vargu ar jau yra abejojančių „Žalgirio“ pergale.

4 kėlinys

Paskutinis kėlinys – formalumas, tačiau kauniečiams reikia per daug neatsipalaiduoti, o svečiams iš Ventspilio kiek galima garbingiau baigti dvikovą. Vis dėlto panašu, kad „Žalgiris“ Naujuosius metus nori pasitikti skambia pergale. Sužaidus tris minutes – 89:51, įpusėjus ketvirčiui – 98:60.

Šimtajį tašką pelno T.Klimavičius, dėdamas kamuolį iš viršaus. Panašu, kad varžovai jau kapituliavo – 100:60. Kauniečiai dar truputį padidina savo pranašumą. D.Šalenga paskutinę sekundę dar smeigia tritaškį ir rungtynės baigiasi triuškinama „Žalgirio“ pergale – 117:66.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius