-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 19

NBA apžvalga: „Nets“ gali pasigailėti pasirinkę „Raptors“, o „Blazers“ bandys sugrįžti į Arvydo Sabonio laikus

Šeštadienį prasideda NBA lygos atkrintamosios kovos. Šešiolika geriausiųjų ekipų kovos dėl vietų ketvirtfinalyje, nuo kurio netoli ir čempionų žiedai. Lietuvos krepšinio gerbėjus turėtų džiuginti faktas, kad kovą tęsia „Raptors“ ir „Rockets“ klubai, kuriuose pradeda įsitvirtinti Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas.
Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas
Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AFP/„Reuters“/15min.lt fotomontažas

(3) „Toronto Raptors“ – (6) „Brooklyn Nets“

Dvikovos reguliariajame sezone: 2:2

Bruklino komanda padarė pasirinkimą, tačiau ar jis buvo teisingas paaiškės tik pasibaigus šiai serija. Vietoj „Chicago Bulls“ jie pasirinko žaisti su „Toronto Raptors“, tačiau ar jie tikrai žino, kaip sustabdyti Kyle‘ą Lowry ir DeMarą DeRozaną? Krepšinio ekspertai ir visa Lietuva tiki, kad prie „Nets“ kracho reikšmingai prisidėti gali ir Jonas Valančiūnas. Tai neabejotinai bus patirties ir jaunystės dvikova. Statistika rodo, kad Bruklino ekipos startinis penketas jau yra sužaidęs 399 atkrintamųjų varžybų rungtynes. „Raptors“? Toronto startinis penketukas šioje srityje visai nepatyręs – vos 24-erios rungtynės.

Kelių paskutinių rungtynių metu „Nets“ taupė Kevino Garnetto jėgas tikėdamiesi, kad šis bus jų garantas kelyje į ketvirtfinalį. Jonas Valančiūnas reguliariajame sezone „Raptors“ komandai atkovojo daugiausia kamuolių, o per paskutines 11 rungtynių buvo apskritai sunkiai sustabdomas – vidutiniškai 17,1 taško ir 11,2 atkovoto kamuolio.

VIDEO: Toronto ekipos užvedantis anonsas

(4) „Houston Rockets“ – (5) „Portland Trail Blazers“

Dvikovos reguliariajame sezone: 3:1

Reguliariojo sezono akistatos nieko gero nežada Portlando ekipai. „Rockets“ vidutiniškai į jų krepšį įmetė 120 taškų. Efektyviausias komandos ginklas – tritaškiai. Jų Hjustono komanda įmetė daugiau nei bet kuri kita komanda. Trečdalį šių tritaškių įsmeigė vienas krepšininkas – Jamesas Hardenas. Jeigu „Blazers“ sugebėtų jį sustabdyti būtų padaryta daugiau nei pusė darbo, nes jis vidutiniškai į Portlando komandos krepšį įmetė 30,3 taško. Didelę intrigą turėtų atnešti ir įžaidėjų tarpusavio akistata – Damianas Lillardas prieš Patricką Beverley. Krepšininkai viešai susivaidijo, kai D.Lillardas pavadino P.Beverley „erzinančiu“, o šis radijo laidoje atšovė, kad jis asmeniškai nėra tokio virkavimo gerbėjas. Pažiūrėsime, kaip santykių aiškinimasis vyks aikštėje ir kuris virkaus paskutinis.

Atkrintamųjų kovų serijos klubas nelaimėjo nuo 2000 metų. Tuomet komandos „centras“ dar buvo Arvydas Sabonis. 

„Portland Trail Blazers“ istorija nežada nieko gero. Atkrintamųjų kovų serijos klubas nelaimėjo nuo 2000 metų. Tuomet komandos „centras“ dar buvo Arvydas Sabonis. Dabar jau Hjustone krepšinio gerbėjai mokosi Donato Motiejūno pavardę. Gali būti, kad prieš keturiolika metų Portlandą džiugino vienas lietuvis, o šįkart nuliūdins kitas? Neteko matyti Donato Motiejūno pavardės šmėžuojant tarp krepšinio ekspertų apžvalgų, tačiau Lietuvoje visi žino, kad jis turi parako. „Blazers“ daug tikisi iš „centro“ Robino Lopezo.

(1) „Indiana Pacers“ – (8) „Atlanta Hawks“

Dvikovos reguliariajame sezone: 2:2

Šioje dvikovoje galima laukti visko. Atlantos krepšininkai turi šviesių prisiminimų – vos prieš dvylika dienų jie „Pacers“ tvirtovėje juos pažemino 107:88. Tačiau „Pacers“ lenkia varžovus visose srityse išskyrus tritaškius, kuriuos tarpusavio susitikimuose geriau mėtė „Hawks“. Sezono pradžioje „Pacers“ komandoje nesustabdomas buvo Roy Hibbertas, tačiau krepšininkas lyg sumanė atsipūsti ir paskutinį mėnesį buvo savo paties šešėlis. Pažiūrėsime, ar jis įsižiebs iš naujo atkrintamosiose kovose.

(2) „Oklahoma City Thunder“ – (7) „Memphis Grizzlies“

Dvikovos reguliariajame sezone: 3:1

Daug kas tiki, kad šios dvikovos rezultatą nulems Russellas Westbrookas, nors jis nežaidė komandų tarpusavio susitikimuose reguliariajame sezone. Jis turėjo tris operacijas, tačiau dabar jau yra pasirengęs sudaryti nesustabdomą tandemą su Kevinu Durantu. Ar „Grizzlies“ tam pasiruošę? Šie tikisi, kad kaip visada atkrintamosiose varžybose iššaus Mike‘as Conley, kuris traukia komandą lemiamose kovose.

(3) „Los Angeles Clippers“ – (6) „Golden State Warriors“

Dvikovos reguliariajame sezone: 2:2

„Warriors“ gali palaužti menkas atsarginių žaidėjų pasirinkimas. Seriją praleis Andrew Bogutas, kurį turėtų pakeisti Andre Iguodala. „Clippers“ pavesti neturėtų geriausias lygos kovotojas dėl atšokusių kamuolių DeAndre Jordanas ir puolimo mašina Chrisas Paulas. Nereikia pamiršti ir Blake‘o Griffino, kuris sunkiai tramdo emocijas ir trečiadienį buvo suspenduotas, tačiau valdytis sunku, kai tave bando sustabdyti visais įmanomais būdais. Ši užduotis bus patikėta Jermaine O’Nealui ir Drammondui Greenui.

(2) „Miami Heat“ – (7) „Charlotte Bobcats“

Dvikovos reguliariajame sezone: 4:0

Didelės intrigos šioje dvikovoje gali tikėtis tik prisiekę „Bobcats“ sirgaliai. Šie turi kuo paremti savo viltis. Reguliariojo sezono pabaigoje dėl sveikatos problemų įprastas apsukas sumažino LeBronas Jamesas ir Dwayne‘as Wade‘as. Praėjusiais metais jie kartu sužaidė 1900 minučių, šiais – 1200. „Bobcats“ ir be to yra verti pagarbos. Daug kas komandą laikė pasmerkta, kol savo jėgų nesuvienijo Michaelas Jordanas  ir Rodas Higginsas. Jie pasamdė Steve‘ą Cliffordą ir įsigijo Alą Jeffersoną. Investicijos atsipirko ir Šarlotės komanda gali žaisti atkrintamosiose kovose.

Niekas nenori nurašyti Dalaso ekipos, tačiau jie „Spurs“ pralaimėjo devynis kartus iš eilės. Tai turėtų reikšti šį tą. 

(4) „Chicago Bulls“ – (5) „Washington Wizards“

Dvikovos reguliariajame sezone: 1:2

Prieš Kalėdas „Bulls“ turėjo mažai vilties, jų pergalių – pralaimėjimų serijos santykis buvo 12:18, o Derrickas Rose’as ir vėl susitraumavo. Tačiau tuomet iškilo naujas lyderis – Joakimas Noah. Būtent jis turėtų labiausiai gąsdinti Vašingtono krepšininkus. Jiems ekspertai nieko viliojančio nežada. Žinoma, jie visada gali pasinaudoti savo magiškomis galiomis.

(1) „San Antonio Spurs“ – (8) „Dallas Mavericks“

Dvikovos reguliariajame sezone: 4:0

Vienintelis trukdis „Spurs“ žengti toliau galėtų būti netikėtos traumos. Niekas nenori nurašyti Dalaso ekipos, tačiau jie „Spurs“ pralaimėjo devynis kartus iš eilės. Tai turėtų reikšti šį tą. Monta Ellisas yra neabejotinai perspektyvus krepšininkas, tačiau kol kas Tony Parkerio tikrai nepranoksta. Tiesa, Dirkas Nowitzkis neseniai pasiekė įspūdingą rekordą – tapo dešimtu rezultatyviausiu visų laikų NBA krepšininkų. Tačiau „Spurs“ sugebėjo šį sezoną jį sėkmingai sustabdyti. Ši tendencija turėtų išsilaikyti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius