Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 22

NBA.com apie Jono Valančiūno privalumus: jis didelis, jis talentingas, jis – lietuvis

Artėjant NBA naujokų biržai, oficialus lygos tinklalapis dar kartą parodė išskirtinį dėmesį Lietuvos krepšininkui Jonui Valančiūnui. „Lietuvos ryto“ aukštaūgis antrą kartą per pastarąsias savaites atsidūrė pirmajame NBA.com puslapyje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Jis didelis, jis talentingas, jis – lietuvis“, – rašo NBA.com.

Tinklalapio apžvalgininkai dar kartą priminė komplikuotą J.Valančiūno situaciją dėl kontrakto išpirkos, tačiau pabrėžė, jog dauguma NBA skautų tiki, jog būtent J.Valančiūno laukia sėkmingiausia karjera NBA iš visų šių metų biržoje dalyvaujančių europiečių, o tai lietuviui itin palankus faktorius.

Daug dėmesio skiriama svarstymams, kad J.Valančiūnas galėtų Klivlende pakeisti 12 metų čia rungtyniavusį tautietį Žydrūną Ilgauską, nors pastebi, kad pagal žaidimo stilių šie aukštaūgiai pakankamai skirtingi.

„Cavaliers“ turi 1 ir 4 šaukimo teisę, tad, pasak NBA.com, būtų racionalu ketvirtuoju šaukimu pasirinkti būtent lietuvį. Pirmuoju numeriu „Cavs“ greičiausiai pasirinktų Kyrie Irvingą.

„Iš patirties „Cavaliers“ žino, kad lietuvis yra geras pasirinkimas“, – rašoma lygos tinklalapyje, ir pridedama J.Valančiūno, kurį tenkintų tokia perspektyva, citata: „Tai viena iš galimybių. Ilgauskui patiko Klivlendas, Klivlendui patiko Ilgauskas. Man patiktų toks variantas.“

NBA.com taip pat rašo, jog J.Valančiūno lyginimas su kitais lietuviais – įprastas dalykas. „Jis lyginamas ir su visų laikų geriausiu Arvydu Saboniu, ir su „Spurs“ biržoje pašauktu Robertu Javtoku, ir su Žydrūnu Ilgausku, netgi su broliais Lavrinovičiais – talentais, kurie turėjo bėdų už aikštės ribų prieš tai, kai padarė įspūdingas karjeras. Jau nekalbant apie tai, kad yra lyginamas su puikiais Lietuvos krepšinio ambasadoriais NBA Šarūnu Marčiulioniu ir Linu Kleiza, ar kita šios naujokų biržos žvaigžde Donatu Motiejūnu“, – virtinę Lietuvos krepšininkų išvardijo NBA.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius