Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 01

NBA gelbsti klubus nuo krizės

Pasaulį vis labiau slegianti ekonominė krizė pradeda kankinti ir anksčiau milžiniškais pelnais galėjusias pasigirti NBA komandas. Tačiau atrodo, kad lygos vadovybė nusprendė nestovėti nuošalyje ir stebėti bebankrutuojančius klubus. Kaip praneša yahoo.com, iš bendro turnyro biudžeto bus skiriama 200 milijonų dolerių komandoms gelbėti.
D.Sternas –  ilgiausiai JAV sporto lygai vadovaujantis asmuo.
NBA lygos komisaras Davidas Sternas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Tai pakankamai gražus poelgis iš NBA lygos komisaro Davido Sterno. Anksčiau jis buvo labai kritikuojamas dėl to, kad iš profesionalaus krepšinio padarė verslo kompanija, kuri besirūpina tik savo pelnu. Kita vertus, net ir pagalbą klubams galima traktuoti kaip „verslo partnerių išsaugojimą“.

Iš viso 12 komandų pareiškė norą gauti paramą. Kiekvienai iš jų atiteks nuo 13 iki 20 milijonų JAV dolerių. Tačiau NBA vadovybė griežtai atsisakė paskelbti, kurioms komandoms atiteks tokia pinigų injekcija. Argumentuojama, kad taip siekiama išlaikyti klubų akcijų stabilumą rinkoje.

D.Sternas taip pat atskleidė, kad 12 ekipų, gausiančių pagalbą, nebūtinai yra tos, kurioms jos labai reikėtų. Tai labiau yra ženklas, kad pati NBA organizacija gali išgyventi finansinį sunkmetį, neprašydama paramos iš išorinių šaltinių. Nepaisant tokių tikslų, statistika kalba pati apie save.

Šiuo metu visos profesionalaus sporto lygos išgyvena ne pačius geriausius laikus, įskaitant ir NBA. Komandos atsisako savo darbuotojų, kelia bilietų kainas ir kitomis priemonės bando dengti vis didėjančius deficitus. Praėjusį spalį NBA paskelbė, kad apie 80 lygoje dirbančių asmenų gaus atleidimo lapelius. Tai sudaro apie 9 proc. visos darbo jėgos visoje lygoje, tai buksuojančios ekonomikos pasekmes tikrai pajautė nemažai komandų. Todėl finansinė parama joms tikrai reikalinga.

Pinigai, kurie bus pervesti į NBA klubų sąskaitas jau artimiausiu metu, galės būti naudojami įvairioms operacijoms, kurios skirtos kovoti su finansų krizės padariniais. Taigi komandos galės dengti dalį darbuotojų atlyginimų, sumokėti skolas bankams arba tiesiog atidėti juos tolimesniam laikotarpiui.

NBA lyga iš viso turi apie 1,7 mlrd. dolerių kreditinės apyvartos, kuri gali būti naudojama teikti paskolas klubams. Labai padidėjus palūkanų normoms visuose Amerikos bankuose, NBA vadovybė nusprendė teikti paskolas iš savo biudžeto.

Iš pradžių buvo kalbama tik apie 150 mln. dolerių, tačiau vėliau ši suma išaugo iki 200 milijonų.

„Jiems mums sakė, kad neįmanoma surinkti tokių fondų, iš kurių būtų galima finansuoti juridinius sporto asmenis. <...> Tačiau mes atsisukome į savo komandas ir pasakėme joms, kad turime tam tikrą sumą pinigų, kurią galima padalinti tarp tų, kurie jos nori jau dabar“, – kalbėjo D.Sternas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius