Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 09

NBA krepšininkai bėga į Europą. Amerikiečiai renkasi tarp Europos ir Kinijos, turkai drebina rinką

Kol NBA lygą sukaustęs lokautas, į Europą keliasi vis daugiau ir daugiau krepšininkų. Vieni pirmųjų į Europą persikėlė europiečiai, žaidę NBA.
Yra NBA krepšininkų, kurių nedomina galimybė persikelti į Europą. Tarp jų ir Blake'as Griffinas
Yra NBA krepšininkų, kurių nedomina galimybė persikelti į Europą. Tarp jų ir Blake'as Griffinas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 NBA Turkai Krepšinis

Nenadas Krstičius iš „Celtics“ persikėlė į Maskvos CSKA. Sasha Vujačičius iš Naujojo Džersio „Nets“ persikėlė į Stambulo „Anadolu Efes“. Darius Songailas pasirašė kontraktą su Stambulo „Galatasaray, o Timofejus Mozgovas su Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

Krstičius vienas pirmųjų iš NBA persikėlė į Europą ir neslėpė džiaugsmo, jog galės rungtyniauti tokiojo ekipoje kaip CSKA. NBA pirmynebėse praėjusį sezoną Nenada rinkdavo po 7,5 taško ir atkovodavo po 4,4 atšokusio kamuolio.

„Džiaugiuosi tapęs didžios komandos dalimi. Pažįstu klubą, žinau jo istoriją bei noriu pasakyti, kad atvykau čia laimėti. Trokštu žaisti Eurolygoje, kurioje nerungtyniavau nuo 21 metų. Rusijoje jau turėjau žaidimo patirties, kai atstovavau Liubercų „Triumph“ klubui. Tačiau tada patyriau kelio operaciją, dėl kurios neradau savojo žaidimo ir nepademonstravau aukščiausio lygio“, – sakė Krstičius.

Bene daugiausiai kalbų sukėlė Derono Williamso persikėlimas į Europą. NBA žvaigždė pasirašė kontraktą su Stambulo „Bešiktaš“ ekipa, kurioje taip pat rungtyniauja ir Allenas Iversonas.

Greičiausiai šis Derono žingsnis ir lėmė tokį didelį NBA krepšininkų susidomėjimą žaidimu Europoje:

„Jeigu Europos komandos būtų tikros, kad jis galėtų žaisti visą sezoną, arba aš galėčiau žaisti visą sezoną, arba LeBronas Jamesas žaistų visą sezoną, jie mokėtų dar daugiau pinigų.“

Po Derono persikėlimo į Europą sekė dar vieno amerikiečio atvykimas į Europą, tik šįsyk ne į Stambulą, o į Lietuvą. Prie Kauno „Žalgirio“ ekipos prisijungė atletiškasis Sonny Weemsas, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo viename klube su Linu Kleiza.

Tik pasirašęs kontraktą, šis krepšininkas neliko nepastebėtas ir krepšinio ekspertų. Krepšininkui klijuojama būsimos Eurolygos žvaigždės etiketė, o pats Weemsas tikina, jog į „Žalgirį“ atvyko siekdamas pasikelti savo vertę.

„Man tiesiog geriau vykti į Europą ir žaisti penki prieš penkis, kol visi kiti žiūrės. Man tai gera galimybė ir labai jos laukiu“, – sakė iš Memfio kilęs puolėjas.

Trejus metus Toronto „Raptors“ komandoje žaidęs Weemsas praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 9,2 taško.

Į Europą iš Naujo Orleno „Hornets“ persikėlė ir Davidas Andersenas, kuris po 7 metų pertraukos sugrįžo į Sienos „Montepaschi“ ekipą.

Praėjusį sezoną krepšininkas pradėjo Toronto „Raptors“ ekipoje, tačiau buvo išmainytas į Naujojo Orleano „Hornets“ komandą.

Andersenas vidutiniškai rinkdavo po 3 taškus ir atkovodavo po 1,9 kamuolio per rungtynes.

Prie Anderseno Sienoje prisijungė ir DaJuanas Summersas, kuris NBA rungtyniavo nuo 2009 metų, tačiau parodyti solidesnio žaidimo jam taip ir nepavyko.

22 metų 203 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną rinkdavo po 3,1 taško, atkovodavo po 0,5 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 0,1 rezultatyvaus perdavimo.

Net du „Warriors“ krepšininkai jau persikėlė į Europą. 25 metų 201 cm ūgio Jeffas Adrienas pasirašė kontraktą su Trevizo „Benetton“, o Acie Lawu papildė Belgrado „Partizan“ gretas.

Kontraktą su Nansi SLUC ekipa sudarė ir Nicolas Batumas, kuris nusprendė grįžti į tėvynę ir išmėginti savo jėgas Eurolygoje. SLUC marškinėlius prancūzas apsivilks tuo atveju, jei NBA sukaustęs lokautas užsitęs iki sezono pradžios. Pasibaigus lokautui, Batumas grįš rungtyniauti į „Blazers“ ekipą.

„Čia yra geras treneris, puiki vadovybė, taip pat čia gaučiau galimybę žaisti Eurolygoje“, – teigė Batumas.

Prie armijos jau prisijungusių prie Europos klubų krepšininkų gali prisidėti ir Kobe Bryantas, kurio agentas veda derybas su rinka sudrebinusia Stambulo „Bešiktaš“ ekipą.

Taip pat galimybę persikelti į Europą svarsto ir Ersanas Ilyasova, kuris tikisi palikti Milvokio „Bucks“ ekipą. Į Europą keltis žada ir Keyonas Doolingas, kuris dar prieš keletą dienų buvo netoli susitarimo su Lietuvos čempionais, tačiau derybos nutrūko.

Panašu, kad NBA lokautas gali padaryti didžiulę žąlą lygai ir sujaukti visą krepšinio sistemą. Vis daugiau krepšininkų keliasi rungtyniauti į Europą.

Tačiau ne visi reiškia norą rungtyniauti NBA lokauto metu. Štai, pavyzdžiui, LeBrono Jameso nedomina galimybė rungtyniauti užsienyje. Tokios pat nuomonės yra ir geriausias praėjusio sezono lygos naujokas Blake’as Griffinas.

Taip pat dėjimų konkursą laimėjęs B.Griffinas tikisi, kad klubų vadovams bei žaidėjų asociacijai pavyks suderinti naują sutartį ir sezonas prasidės laiku.

„Tikiuosi, – sakė B.Griffinas. – Žinau tik tai, kad krepšininkai nori rungtyniauti. Nenorime prarasti sezono, todėl tikiuosi, kad abiems pusėms pavyks pasiekti susitarimą.“

O štai NBA žvaigždžės Carmelo Anthony ir Chrisas Paulas svarsto apie galimybę rungtyniauti Kinijoje. Žurnalistų paklaustas, kur ir kodėl norėtų žaisti užsitęsus lokautui, Niujorko „Knicks“ puolėjas atsakė:

„Kinijoje. Ši šalis turi daug istorinių vietų, čia puikūs sirgaliai. Kodėl gi neišbandžius šios galimybės?“

Ch.Paulo atsakymas buvo trumpas: „Be abejonės, ten pat“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius