Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 26 /14:26

NBA lokautas stabdomas – žaidėjai į aikšteles grįš per Kalėdas

Šeštadienį krepšinio pasaulį apskriejo žinia, kad netrukus bus oficialiai paskelbta apie 149 dienas trukusio NBA lokauto pabaigą. NBA komisaras Davidas Sternas ir žaidėjų asociacijos direktorius Billy Hunteris pranešė, kad sukirto rankomis dėl naujosios NBA kolektyvinės darbo sutarties, o žodinis susitarimas artimiausiu metu virs oficialiu.
Linas Kleiza nežais Lietuvoje
Linas Kleiza nežais Lietuvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Linas Kleiza NBA

Tai reiškia, kad Europa neteks visų NBA krepšininkų, kurie pagal susitarimą turi grįžti į stipriausią krepšinio lygą vos tik pasibaigus lokautui. Taigi Linas Kleiza nevilkės „Lietuvos ryto“ ar „Žalgirio“ marškinėlių, o Ty Lawsonas netrukus paliks Kauno „Žalgirį“. NBA žvaigždžių neteks ir tokios Europos komandos kaip Madrido „Real“, Maskvos CSKA, „Chimki“, „Montepaschi“ ir kitos.

Savaitės pradžioje už uždarų durų vykęs NBA žaidėjų asociacijos ir klubų savininkų susitikimas buvo perkeltas į penktadienį ir truko net 15 valandų.

„Mes pasiekėme preliminarų susitarimą, bet esame optimistiški, kad viską patvirtinsime, nutrauksime NBA lokautą ir naująjį sezoną pradėsime gruodžio 25 dieną“, – sakė NBA vadovas D.Sternas.

„Mes mylime krepšinį, tad eikime ir žaiskime jį“, – džiaugsmingai pasakė vienos komandos savininkas.

Už naująją kolektyvinę sutartį turi balsuoti mažiausiai 15 ekipų savininkų (iš 29) ir 430 žaidėjų. Žaidėjai ir savininkai pasidalins po 50 proc. visų lygos iš krepšinio gaunamų pajamų, nors iš pradžių krepšininkai siekė 51 proc. Tiesa, pasak garsaus ESPN žurnalisto Chriso Broussardo, atletai gaus šiek tiek daugiau nei 50 proc., bet vis tiek mažiau nei 51 proc.

Dabar dokumentai bus perduoti teisininkams, kurie sieks juos kuo skubiau sutvarkyti. Planuojama, kad dar vienas ir jau paskutinis susitikimas įvyks antradienį. Kai sutartis bus pasirašyta, visi krepšininkai, rungtyniavę užsienyje su galimybe sugrįžti į NBA, paliks dabartines komandas. Tarp šių žaidėjų – ir T.Lawsonas, penktadienį „Žalgirio“ gretose sužaidęs rezultatyviausias rungtynes.

Gruodžio 9-ąją komandoms planuojama leisti pasirašinėti kontraktus su laisvaisiais agentais.

Tą pačią dieną prasidės treniruočių stovyklos, o sezone bus sužaisti 66 mačai.

VIDEO: Linas Kleiza 10/11 MIX

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius