Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 09

NBA lokauto vingiai: žaidėjai ultimatumo nepabūgo ir naujosios sutarties nepasirašė

131-ąją NBA lokauto dieną ginčai tarp klubų savininkų ir žaidėjų profsąjungos atstovų tęsėsi. Derybos truko ištisas valandas, tačiau jos ir vėl buvo bevaisės. Susitikime dalyvavę 43 krepšininkai atmetė lygos komisaro Davido Sterno pateiktą ultimatumą ir nesutiko pasirašyti naujosios kolektyvinės sutarties.
NBA lokauto pabaigos dar nematyti
NBA lokauto pabaigos dar nematyti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Krepšinis

Pagal naująją sutartį žaidėjai ir klubų savininkai su krepšiniu susijusias pajamas turėtų dalytis per pusę (po 50 proc.). Pasak NBA lygos vadovo D.Sterno, tai buvo geriausias pasiūlymas žaidėjų asociacijos sąjungai (NBPA), tačiau jis sąjungos atstovams pasirodė nepriimtinas.

„Mūsų reikalavimai yra aiškūs, o šita sutartis, kuri dabar guli ant stalo, mums yra nepriimtina“, – teigė žaidėjų sąjungos prezidentas Derekas Fisheris.

NBPA atstovai norėtų, kad žaidėjai gautų bent 51 proc. visų įplaukų, kurios pasiekia NBA lygą iš krepšinio.

Savo ruožtu D.Sternas pareiškė, kad jeigu žaidėjai atmes naujausią pasiūlymą, kitas nebus toks palankus. Greičiausiai bus siūloma, kad klubų savininkams atitektų 53 proc. pajamų, o žaidėjams – tik 47 proc. Beje, D.Sterno pateiktas pasiūlymas buvo ultimatumas žaidėjams – jie privalo sutartį priimti iki trečiadienio 17 val.

Iki termino pabaigos žaidėjų sąjunga dar tikisi susitikti su savininkais, nors beveik nėra abejonių, kad per likusį laiką tikrai nepavyks pasiekti kompromiso.

„Liūdna, nes esu įsitikinęs, kad žaidėjams buvo pateiktas geriausias įmanomas pasiūlymas“, – pareiškė vienas neįvardijamas klubo savininkas.

Susitikime dalyvavęs Šarlotės „Bobcats“ ekipos savininkas ir NBA legenda Michaelas Jordanas įsitikinęs, kad žaidėjams neturėtų atitekti daugiau nei 47 proc. NBA pajamų iš krepšinio. Tokia buvusio krepšininko pozicija piktina NBPA atstovus, kurie ir toliau yra pasiryžę siekti savo tikslo.

Lygos vadovai oficialiai yra atšaukę rungtynes iki lapkričio 30 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius