Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

NBA neribotam laikui suspendavo ginklo nukreipimu į komandos draugą kaltinamą krepšininką

Gilberto Arenaso juokai Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komisarui Davidui Sternui nebuvo juokingi. Trečiadienio vakare lygos vadovas nusprendė neribotam laikui suspenduoti Vašingtono „Wizards“ žvaigždę dėl ginklų laikymo rūbinėje.
Golbertas Arenas pakvaišo dėl politikos
G.Arenasui gresia kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dieną prieš tai G.Arenasas buvo nufotografuotas rodomuoju pirštu besitaikantis nušauti komandos draugus. Apie incidentą, kai paaiškėjo, kad rūbinėje laikė 3 šaunamuosius ginklus, jis bandė juokauti ir savo socialinio tinklo „Twitter“ profilyje ar kalbėdamas su žiniasklaida.

D.Sterno nuomone, toks krepšininkas negali atstovauti savo komandai ir lygai.

„Jo dabartinis elgesys mane įtikino, kad ponas Arenas nėra tinkamai pasiruošęs žaisti rungtynes. Todėl suspenduoju poną Arenasą neribotam laikui, nemokant jam atlyginimo. Tiksli bausmė bus paskelbta, kai bus baigtas tyrimas dėl ginklų“, – skelbiama D.Sterno pranešime.

Kiekvienos praleistos rungtynės G.Arenaso kišenės nepapildys 147,200 JAV dolerių. Gynėjas per šį sezoną turėjo uždirbti 16,2 mln. JAV dolerių.

Kol kas nežinoma, ar „Wizards“ bandys apskritai nutraukti kontraktą su krepšininku, su kuriuo 2008 metų vasarą pasirašė šešerių metų 111 mln. JAV dolerių sutartį.  NBA lygoje kontraktus nutraukti yra sudėtinga, todėl manoma, kad klubas pirmiausia lauks tyrimo išvadų.

Praėjusių metų pabaigoje dienraštis „New York Post“ pranešė, kad G.Arenasas ir jo komandos draugas Javaris Crittentonas nukreipė vienas į kitą ginklus rūbinėje po to, kai kilo konfliktas dėl kortų žaidimo.

Vėliau pats G.Arenasas prisipažino, kad laikė 3 ginklus rūbinėje.

Tyrimus dėl ginklų laikymo ir galimo grasinimo pradėjo ne tik NBA, bet ir federalinė valdžia.

Jei bus įrodyta, kad krepšininkai vienas į kitą nukreipė ginklus, jiems grės mažiausiai penkeri metai kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius