Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 23

NBA: Jonas Valančiūnas prie „Toronto Raptors“ pergalės pridėjo dvigubą dublį

Sekmadienio vakarą NBA lygoje Toronte susitiko „Raptors“ su Jonu Valančiūnu ir „Atlanta Hawks“ ekipos. Visas rungtynes atsilikinėję šeimininkai susigriebė paskutiniame ketvirtyje ir išplėšė pergalę. Jonas Valančiūnas pelnė dvigubą dublį.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

„Toronto Raptors“ – „Atlanta Hawks“ 96:86 (16:25, 26:24, 18:22, 36:15)

Atlantos krepšininkai ryžtingai pradėjo rungtynes ir greitai įgyjo šešių taškų pranašumą. Po pirmojo kėlinio svečiai jau pirmavo 25:16. „Hawks“ dominavimas tęsėsi ir toliau, tačiau „Raptors“ susiėmė ketvirtajame ketvirtyje ir pakeitė rungtynių eigą. Per paskutines 12 rungtynių minučių „Raptors“ pelnė net 36 taškus.

Jonas Valančiūnas aikštelėje praleido 33 minutes, per kurias surinko 13 taškų ir atkovojo 13 kamuolių, du kartus suklydo ir surinko keturias pražangas.

Už lietuvį rezultatyviau žaidė 25 taškus pelnęs Kyle'as Lowry ir 21 tašką surinkęs DeMaras DeRozanas.

Atlantos ekipoje rezultatyviausiai žaidę D.Carollas ir P.Millsapas pelnė po 17 taškų.

„Raptors“ klubas šiame sezone jau yra iškovojęs 39 pergales ir patyręs 30 pralaimėjimų. Rytų konferencijoje jie užima trečiąją vietą, o „Atlanta Hawks“ komanda su 31-a pergale rikiuojasi aštunti.

Rungtynių eiga:

Ketvirtasis kėlinys: „Raptors“ – „Hawks“ 96:86 (16:25, 26:24, 18:22, 36:15)

Ketvirtojo kėlinio pradžioje į aikštę sugrįžo Jonas Valančiūnas. Likus žaisti aštuonias minutes „Raptors“ sumažino atsilikimą iki penkių taškų 69:74. Po D.DeRozano tritaškio komandas skyrė vos taškas, tačiau sėkmingai sužaidę „Hawks“ krepšininkai ir vėl atitrūko – 77:73. Likus žaisti penkias minutes rezultatas buvo lygus – 79:79. Netrukus jau ketvirtąjį kartą prasižengė Jonas Valančiūnas. Likus žaisti tris minutes komandas skyrė vienas taškas – 84:83. Likus žaisti dvi minutes Jonas Valančiūnas stojo prie baudų metimų linijos ir pelnė svarbius du taškus – 87:84.

Trečiasis kėlinys: „Raptors“ – „Hawks“ 60:71 (16:25, 26:24, 18:22)

Jonas Valančiūnas pratęsė savo pasirodymą trečiame kėlinyje. Lietuvis pataikė dvitaškį ir savo sąskaitoje jau turėjo 10 taškų. „Raptors“ sumažino atsilikimą iki dviejų taškų 50:52. Netrukus J.Valančiūnas stabdydamas Pero Antičių prasižengė antrą kartą. Likus žaisti šešias minutes jau P.Antičius pažeidė taisykles ir pasiuntė lietuvį mesti baudų. J.Valančiūnas pataikė vieną iš dviejų. „Hawks“ ir vėl aitrūko ir pirmavo 58:51, o J.Valančiūnas prasižengė jau trečią kartą. Lietuvį pakeitė T.Hansbroughas. Likus žaisti minutę trečiajame kėlinyje Toronto krepšininkai atsiliko dešimčia taškų.

Po trečiojo kėlinio Jonas Valančiūnas aikštėje buvo praleidęs 21 minutę, pelnęs 11 taškų, atkovojęs 10 kamuolių, du kartus suklydęs ir prasižengęs tris kartus.

Antrasis kėlinys: „Raptors“ – „Hawks“ 42:49 (16:25, 26:24)

Antrąjį kėlinį Jonas Valančiūnas pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolo. Sužaidus penkias minutes Toronto krepšininkai atsiliko 26:33. Lietuvis į aikštę sugrįžo iki kėlinio pabaigos likus keturioms minutėms. „Raptors“ sumažino atsilikimą iki aštuonių taškų – 32:40. J.Valančiūnas išprovokavo dar vieną pražangą ir sumetė du baudos metimus. Likus žaisti dvi minutes Toronto ekipa atsiliko 38:46. Antrąjį kėlinį užbaigė Jono Valančiūno dėjimas

Po dviejų kėlinių Jonas Valančiūnas per 14 minučių pelnė aštuonis taškus, atkovojo penkis kamuolius, kartą suklydo ir kartą prasižengė.

Pirmasis kėlinys: „Raptors“ – „Hawks“ 16:25

Uteniškis Jonas Valančiūnas pelnė pirmuosius taškus šiose rungtynėse. Jis išprovokavo varžovo pražangą ir sumetė abu baudos metimus. Vėliau Jonas Valančiūnas prasižengė gindamasis ir leido D.Carollui mesti baudos metimus. Sužaidus 4 minutes „Raptors“ atsiliko 5:11. Joną Valančiūną pakeitė T. Hansbroughas, tačiau lietuvis ant suolo neužsisėdėjo ir greitai grįžo į aikštę. Likus žaisti penkias minutes pirmajame kėlinyje „Hawks“ pirmavo 15:10. Kėlinio pabaigoje J.Valančiūnas sumetė dar du baudos metimus.

Jonas Valančiūnas pirmajame kėlinyje per 10 minučių pelnė keturis taškus, atkovojo tris kamuolius, kartą suklydo ir kartą prasižengė.

Startinis „Raptors“ penketas: Jonas Valančiūnas, Terence'as Rossas, DeMaras Derozanas, Amiras Johnsonas ir Kyle'as Lowry.

„Hawks“: D.Carollas, P.Millsapas, P.Antičius, S.Mackas ir J.Teague.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius