-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16

NBA turgus: Dwyane'as Wade'as lieka ištikimas „Heat“ klubui

Kaip ir buvo prognozuota, LeBronui Jamesui pasirašius sutartį su „Cleveland Cavaliers“ klubu, komandos pradėjo pasirašinėti sutartis su kitais laisvaisiais agentais. Dwyane'as Wade'as, po sezono buvo tapęs laisvuoju agentu tam, jog „Heat“ ekipa turėtų daugiau šansų išlaikyti L. Jamesą. Šiam pasirinkus Klivlando ekipą, D. Wade'as pasirašė sutartį su komanda, kurioje praleido visą savo karjerą.
Dwyane'as Wade'as švenčia 32-ąjį gimtadienį
Dwyane'as Wade'as švenčia 32-ąjį gimtadienį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dwyane'as Wade'as kuria savo palikimą

Nors buvo pasirodę kalbų, kad D. Wade'as grįš į gimtąją Čikagą, kur prisijungs prie Derricko Rose'o bei Pau Gasolio, bet žaidėjas pareiškė, jog jo namais jau tapęs yra Majamio miestas.

Tai reiškia, kad „Heat“ klubui pavyko išlaikyti du iš didžiojo trejeto narių. Kiek anksčiau sutartis buvo pratęsta su Chrisu Boshu

32 metų D. Wade'as pasirašė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar vienam sezonui. Jei „Heat“ nuspręs žaidėją išlaikyti visus tris sezonus, per šį laikotarpį žaidėjas uždirbs 48 mln. JAV dolerių.

Tai reiškia, kad žaidėjas greičiausiai baigs karjerą būdamas „Heat“ nariu ir bent tokiu būdu prisijungs prie elitinio vienos ekipos žaidėjų klubo, kurie yra tapę NBA finalų naudingiausiais žaidėjais.

Simbolinei žaidėjų grupei priklauso tokie legendiniai žaidėjai kaip Billas Russellas, Larry Birdas, Magicas Johnsonas. Šiai grupei prisikiriamas ir geriausiu visų laiku krepšininku tituluojamas Michaelas Jordanas. Pro pirštus žiūrima į tai, kad baigęs karjerą „Chicago Bulls“ klube, po kelerių metų jis sugrįžo į NBA pažaisti vieną sezoną su „Washington Wizards“.

Iš dabar rungtyniaujančių NBA žaidėjų, kurie dar nebaigė karjeros, šiuo pasiekimu gali pasigirti tik Dirkas Nowitzkis iš „Dallas Mavericks“, Kobe Bryantas iš „Los Angeles Lakers“ ir Timas Duncanas su Tony Parkeriu iš „San Antonio Spurs“.

Įdomu, jog „Heat“ simboliu tapęs D. Wade'as ir vėl nebus geriausiai apmokamu komandos žaidėju. 

Praėjusį sezoną krepšininkas per NBA reguliariojo sezono rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 19 taškų, atkovodavo po 4,5 kamuolio bei atlikdavo po 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Kartu su D. Wade'u lieka ir Udonis Haslemas. Epizodiškai praėjusį sezoną aikštelėje pasirodydavęs krepšininkas „Heat“ komandoje kaip ir D. Wade'as žaidžia jau 11-ą metų iš eilės bei niekuomet nevilkėjo kitos ekipos marškinėlių. 

Lance'as Stephensonas tapo „Charlotte Hornets“ nariu

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lance'as Stephensonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lance'as Stephensonas

Vienas iš svarbiausių praėjusių poros sezonų „Indiana Pacers“ žaidėjų Lance'as Stephensonas keliasi į „Hornets“. Pirmasis apie trejų metų 27 mln. JAV dolerių sutartį paskelbė „Charlotte Observer“ žurnalistas Rickas Bonellas.

„Indiana Pacers“ klubas buvo žaidėjui pasiūlęs penkerių metų 40 mln. JAV dolerių sutartį. Tačiau, krepšininkas pasipiktino tokiu pasiūlymu ir nusprendė nebeatstovauti Indianos klubui. Jis mano, kad po trejų metų jo vertė bus didesnė ir jis galės ieškoti vertingesnio pasiūlymo.

Galima teigti, kad sunkiu charakteriu pasižymintis krepšininkas patinka buvusiems geriausiems NBA lygos krepšininkams. Indianos ekipos, kuriai iki šiol atstovavo L. Stephensonas, vadovas L. Birdas. Naujosios ekipos „Hornets“ savininkas yra M. Jordanas.

Mike'as Milleris grįžta žaisti su L. Jamesu

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Milleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Milleris

​M. Milleris atsisakė pelningesnių pasiūlymų tam, jog vėl galėtų rungtyniauti su L. Jamesu „Cleveland Cavaliers“ ekipoje.

Po lygos karaliumi tituluojamo žaidėjo sugrįžimo būtent Klivlando klubas yra laikomas pagrindiniu pretendentu laimėti NBA čempionų žiedus.

Apie žaidėjo pasirinkimą patvirtino ESPN apžvalgininkas Adrianas Wojnarowskis. 

M.Milleris su L.Jamesu trejus metus rungtyniavo „Heat“ komandoje. Per šį laikotarpį „Heat“ pavyko iškovoti du čempionų žiedus, o M.Milleris su L.Jamesu tapo gerais draugais.

Praėjusį sezoną „Grizzlies“ komandoje M.Milleris per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 7,1 taško ir atkovodavo po 2,6 kamuolio.

Ettore Messina keis Greggą Popovichių?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ettore Messina
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ettore Messina

Neseniai „San Antonio Spurs“ komandos trenerio asistentu tapęs italas E. Messina, specialistų nuomone, turėtų po kelerių metų pakeisti pagrindinį komandos trenerį G. Popovichių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius