Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

„Neptūno“ strategas Rytis Vaišvila: šio LKL čempionato lygis bus aukštesnis

Po metų pertraukos į Klaipėdos „Neptūną“ grįžęs treneris Rytis Vaišvila džiaugėsi, kad vėl vadovaus gimtojo miesto komandai.
Kamuolys
Klaipėdiečių tikslas – patekti tarp keturių stipriausių LKL komandų. / photos.com nuotr.

Naują LKL sezoną „Neptūnas“ pasitinka išsikėlęs tikslą patekti tarp keturių stipriausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų. Naują vadovybę subūręs uostamiesčio klubas pasikeitimais komandoje džiugina ne tik krepšininkus, bet ir trenerius.

– Kokia yra dabartinė komandos sportinė forma?lkl.lt paklausė R.Vaišvilos.

– Sprendžiant iš tų dvejų rungtynių turnyre Šakiuose, vyrai atrodo visai neblogai. Prieš turnyrą Šakiuose daug dirbome, kad pagerintume žaidėjų fizinį pasiruošimą, tad vyrai buvo šiek tiek pavargę. Grįžę iš Šakių žaidėjai patys paprašė vienos lengvesnės treniruotės, kad būtų galima šiek tiek atsikvėpti. Kol kas pasirengimas sezonui vyksta pagal planą. Svarbu, kad nėra traumuotų krepšininkų.

– Kokį žaidimą norite matyti Klaipėdos komandoje?

– Noriu matyti gerą žaidimą, kad būtų kuo daugiau pergalių (šypsosi, – red.).

– Ką pirmiausiai dar reikia tobulinti?

– Dar reikia gerinti komandos susižaidimą. Džiugu, kad pavyko išlaikyti praėjusio sezono branduolį, bet vis tiek reikia diegti vyrams, kad tik kaip komanda galime ką nors nuveikti, nes krepšinis yra komandinis žaidimas.

– Gal jau dabar matote žaidėjų, kurie galėtų tapti „Neptūno“ lyderiais?

– Iš žaistų draugiškų rungtynių dar nieko negalima spręsti. Vienose rungtynėse – vienas lyderis, o jau kitame mače – kitas. Tokio ryškaus lyderio kaip ir neturime. Visada yra lengviau gintis nuo tos komandos, kuri turi ryškų lyderį, o pas mus tokio kaip ir nėra. Kaip parodė kelerios rungtynės, komandą tempti gali tiek Mažeika, tiek Stašys, Bonneris, Bitinas, tiek McClure‘as.

– Kokie tikslai keliami komandai šiame sezone?

– Pakliūti į ketvertuką.

– Kaip manote, ar šis LKL čempionatas, palyginti su praėjusiu, bus stipresnis, ar pirmenybių lygis išliks panašus?

– Be abejo, stipresnis. Visos komandos pakankamai pasistiprino. Kiek teko skaityti, girdėti, tai visų trenerių nuomonė yra ta pati, kad šiemet LKL pirmenybių lygis bus aukštesnis. Pernai dirbau Kinijoje, todėl neturėjau daug galimybių stebėti LKL kovas. Žinodavau tik tiek, kiek paskaitydavau internete.

– Ką manote apie pirmą „Neptūno“ varžovą LKL čempionate Palangos „Naglio–Adakrio“ klubą?
 

– Su visais varžovais reikia žaisti. Nesvarbu, kad jie yra debiutantai, bet tai yra stipri komanda, kuri taip pat turi daug ambicijų. Bus nelengva.

– Į „Neptūną“ grįžote po metų pertraukos. Kaip jaučiatės grįžęs į uostamiesčio komandą? Ką manote apie klubo vadybos pokyčius?

– Visada smagu grįžti į namus ir vadovauti savo miesto komandai. Džiugu dėl naujų komandos vadovų. Smagu dirbti su tokiais vyrais. Dabar žaidėjams yra suteiktos tokios sąlygos, kad jiems patiems nebereikia apie nieką galvoti. Jie ateina ir visą dėmesį skiria treniruotėms. Treneriams tokie dalykai labai palengviną darbą, todėl pasikeitimai yra tik į naudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius