-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 11

NKL savaitės žaidėjas P. Malašauskas: „Sulaukiau daug palaikymo ir sveikinimų”

Šakių „Zanavyko“ kapitonui Pauliui Malašauskui praėjusi savaitė buvo neeilinė, kadangi krepšininkas ne tik pagerino šio sezono NKL rezultatyvių perdavimų skaičių, tačiau taip pat ir buvo pripažintas geriausiu savaitės žaidėju. Gynėjas sutiko pasidalinti apie visa tai savo mintimis.
Paulius Malašauskas
Paulius Malašauskas / Sauliaus Čirbos nuotr.

– Nacionalinėje krepšinio lygoje esate lyderis pagal atliekamų rezultatyvių perdavimų skaičių. Ką manote apie šį žaidimo elementą?

– Esu komandinio žaidimo gerbėjas ir manau, kad rezultatyvūs perdavimai kaip tik tai ir atspindi. Tai tikrai yra mano mėgstamiausias žaidimo elementas, kadangi man būna labai malonu, kai po mano perdavimų komandos draugai rezultatyviai užbaigia ataką.

– Rungtynėse su „Vilniumi“ atlikote 12 rezultatyvių perdavimų ir pagerinote šio sezono rekordą. Ką asmeniškai jums tai reiškia?

– Visada smagu pasiekti rekordus ar varžytis su kitais, nes tik taip galima tobulėti siekiant vis daugiau. Pačiam taip pat prideda motyvacijos toliau dirbti sunkiai treniruojantis, nes matai, kad darbas duoda vaisius.

– Tapote geriausiu NKL savaitės krepšininku. Kokia buvo jūsų ir aplinkinių reakcija į šį titulą?

– Sulaukiau daug palaikymo ir sveikinimų iš artimųjų, draugų ir gerbėjų. Didelis ačiū jiems už palaikymą ir tikėjimą, bet svarbiausia, kad su komanda laimėjome abejas rungtynes ir kylame laipteliais aukštyn turnyro lentelėje.

– Pastaruoju metu ne tik skirstote komandos draugams perdavimus, tačiau taip pat ir drąsiai atakuojate krepšį. Ar tai reiškia, kad lemiamu metu, nevengiate puolime imtis iniciatyvos?

– Su kiekvienomis rungtynėmis įgaunu vis daugiau pasitikėjimo. Taip pat jaučiu trenerio pasitikėjimą, todėl jei tik reikės ir situacija leis, tikrai nebijosiu ir nevengsiu imtis iniciatyvos.

– Šiuo metu klubas iškovojo tris pergales iš eilės. Kokia komandoje tvyro atmosfera? Ar ši pergalių serija padeda labiau pasitikėti savo jėgomis?

– Iškovojus pergalę turbūt visur ir visada tvyro gera atmosfera, ne išimtis ir mūsų komandoje. Pasitikėjimas tikrai didėja ir apetitas taip pat bevalgant auga, norisi vis daugiau.

– Neseniai komandą papildė du naujokai – Šarūnas Vingelis ir Tomas Urbonas. Kokia jūsų nuomonė apie juos ir ar pasikeitė komandos žaidimo braižas?

– Atėjus jiems, mūsų komanda tikrai tapo stipresnė ir turime didesnę žaidėjų rotaciją rungtynių metu. Žaidimo braižas nepasikeitė, nes abu yra žaidę pas trenerį Edą Nickų ir puikiai įsiliejo į komandą. Tiek Šarūną, tiek Tomą pažįstų jau labai seniai, todėl sutariame puikiai ir nesijaučia, jog jie yra naujokai.

– Kokias pareigas turite atlikti kaip kapitonas „Zanavyko” klube?

– Yra įvairių pareigų, vieną iš jų galėčiau įvardinti tai, jog iš žaidėjų pirmas sužinau visus pasikeitimus ir mano darbas būna informuoti ar priminti visiems, kad nepamirštų ar nepraleistų.

– Ką jums asmeniškai reiškia kapitono vardas?

– Komanda mane išrinko kapitonu, todėl jaučiu jų pasitikėjimą, o tai yra tikrai malonu.

– Kokie yra šio sezono „Zanavyko“ tikslai ir kokius keliate pats asmeniškai sau?

– Ir mano, ir klubo tikslai yra patys aukščiausi. Klubas nori kilti aukščiau ten, kur dar nebuvo, o aš noriu grįžti ten, iš kur atėjau – LKL.

– Praėjusį sezoną rungtyniavote LKL, šį sezoną NKL. Kokie yra didžiausi skirtumai tarp šių dviejų Lietuvos krepšinio lygų?

– Skirtumų yra nemažai, lygis tikrai skiriasi, bet labiausiai išskirčiau arenas. Nesvarbu, kur nuvažiuosi žaisti LKL rungtynių, arenos yra didelės, jose žaisti yra vienas malonumas, tikras vaikystės svajonių išsipildymas.

– Kokius galėtumėte įvardinti didžiausius panašumus ir skirtumus tarp „Zanavyko“ ir savo buvusio klubo – „LKKA-Atleto“, kuris triumfavo NKL?

– Panašu tai, kad esame viena iš jauniausių komandų kaip ir tuomet, o skirtumas, kad „LKKA-Atlete“ nebuvo žaidėjų su LKL patirtimi.

– Artėjantį savaitgalį laukia dar vienos rungtynės su turnyrinės lentelės kaimynais, šį kartą su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ komanda. Kas bus svarbiausia šiose rungtynėse siekiant pratęsti pergalių seriją?

– Ši kova bus principinė, nes varžysimės dėl 7 vietos turnyrinėje lentelėje, kuri leistų po reguliaraus sezono žaisti tarp stipriausių lygos komandų. Šiose rungtynėse svarbiausia bus išlikti ta pačia komanda, palaikyti vienas kitą, būti tarsi vienas kumštis. Jei tai pasieksime, manau, galime galvoti apie pergalę.

– Šeštadienį kovosite su sustiprėjusia „Jazz-Diremta“. Kaip manai, kiek skirsis šios rungtynės nuo pirmųjų, kai  Šakiuose iškovojote pergalę  37 taškų skirtumu?

– Rungtynės turėtų skirtis kardinaliai, nes kaip minėjote jie pasistiprino ne tik gerai žaidėjais, bet ir nauju treneriu, kuris atėjo su savo filosofija ir taktika. Galima sakyti, kad žaisime su visai kita komanda ir lauks tikrai įdomios, sunkios rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius