Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 30

NKL varžybose teisėjavęs Romualdas Brazauskas: „Prieš rungtynes turėjau daug klaustukų“

Ketvirtadienį Marijampolės žaidimų ir sporto centre susirinkę žiūrovai stebėjo ne tik „Sūduvos“ pergalę Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalyje prieš Kauno „Žalgirį-Sabonio krepšinio centrą“, bet ir nepriekaištingą teisėjavimą.
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas / E.Andriušaičio nuotr.

Po ilgos pertraukos antrajame pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio čempionate švilpuką į rankas paėmė geriausiu Lietuvos krepšinio teisėju tituluojamas Romualdas Brazauskas. 51-erių arbitras prisipažino taip stebėjęs kolegų darbą.

– Kada paskutinį kartą teisėjavote NKL rungtynėse? – nklsmscredit.lt paklausė R.Brazausko.

– Tiksliai nepasakysiu, bet tai buvo prieš gerus 5–6 metus.

– Kokie vėjai po tiek laiko atnešė į antros pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos salę?

– Prieš rungtynes norėjau pajusti, kaip jauni teisėjai, kurie sezono metu teisėjavo dviese, prisitaiko prie trijų teisėjų mechanikos. Aišku, jiems jau yra tekę švilpti trise, bet vistiek buvau maloniai nustebintas. Sezono metu gaunu daug teisėjų vertinimų iš komisarų, Marijampolėje viską pamačiau savo akimis. Esu patenkintas jaunųjų kolegų darbu. Teisėjavau su tikrai perspektyviais žmonėmis, kurie jau netrukus bus vedantys teisėjai NKL ir yra rimti kandidatai papildyti LKL teisėjų gretas.

– Kokį įspūdį paliko Marijampolės „Sūduvos“ ir Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ rungtynės?

– Šias komandas šiemet mačiau pirmą kartą. Abi jos – kitokio stiliaus nei LKL komandos. Nors skirtumas rungtynėse svyravo apie 20 taškų, bet aikštelėje to nesijautė. Žaidėjai kovėsi už kiekvieną tašką, už kiekvieną kamuolį. Toks krepšininkų azartas ir kovingumas yra perliukas, kuris pritraukia žiūrovus į varžybas.

– Kaip teisėjui, rungtynės kažkuo išsiskyrė?

– Rungtynės buvo vidutinio sunkumo, tačiau teisėjauti nebuvo lengva. Aikštėje pažinojau tik keletą žaidėjų, kurie yra žaidę LKL komandose. Kiti buvo matyti, bet teisėjauti jiems teko pirmą kartą. Ruošiantis rungtynėms yra svarbu atlikti kai kuriuos namų darbus – skautingą, todėl prieš šias rungtynes turėjau daug klaustukų. Teko būti susikaupusiam visas 40 minučių.

– Kada vėl Jus išvysime teisėjaujantį NKL rungtynėse?

– Namo grįžau su teigiamomis emocijomis. Tad grįžti į NKL varžybas tikiuosi greičiau nei po 5–6 metų (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius