Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 11

Nusivylusios NBA lygos žvaigždės: „Leiskit mums žaisti!“

NBA žvaigždės atvirai lieja nusivylimą nesibaigiančiu stipriausios pasaulio krepšinio lygos lokautu ir atšauktomis pirmosiomis dvejomis reguliaraus sezono savaitėmis.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Krepšininkai, vadovaujami NBA žaidėjų profsąjungos prezidento Dereko Fisherio (taip pat krepšininko iš Los Andželo „Lakers“ ekipos, – aut. past.), socialiniame tinklapyje „Twitter“ tvirtai išreiškė savo nuomonę – „Leiskit mums žaisti!“, taip dėl nesibaigiančių derybų kaltindami NBA klubų savininkus.

Žaidėjai taip pat drąsino vienas kitą derybose išlikti vieningais, nors vien per pirmąsias dvejas atšauktas reguliaraus sezono savaites jie neuždirbs 175 mln. JAV dolerių.

NBA žaidėjų profsąjungos nuomonei paramą išreiškė tokios lygos žvaigždės, kaip LeBronas Jamesas, Dwyane'as Wade'as, Carmelo Anthony, Chrisas Paulas ir Kevinas Durantas.

Sprendimas atšaukti pirmąsias dvejas reguliaraus sezono savaites, arba lygiai 100 rungtynių, buvo priimtas pirmadienį. Pusės labiausiai stinga derėdamosi, kaip pasidalyti su krepšiniu susijusias pajamas – apie 4 mlrd. JAV dolerių. Anksčiau 57 proc. šios sumos gaudavę krepšininkai sutiko nusileisti iki 53 proc., tačiau klubų savininkai jiems siūlo 47 proc.

Krepšininkams ir NBA klubų vadovams nesusitariant, labiausiai kenčia sirgaliai – teigia NBA lygos žaidėjai. Dauguma jų viešai atsiprašė gerbėjų dėl laiku neprasidėsiančio sezono.

„Jie užrakino mus nuo galimybės žaisti žaidimą, kurį mes mylime“, – rašė K.Durantas.

„Nuoširdžiai atsiprašau visų sirgalių! Tai liūdna diena mums visiems, o ypač – jums!“ – reaguodamas į sprendimą atšaukti reguliaraus sezono pradžią „Twitter“ profilyje parašė L.Jamesas.

„Atsiprašau sirgalių už šį lokautą. Patikėkite, tai skaudina ir nervina“, – pridūrė Carmelo Anthony iš Niujorko „Knicks“.

Finikso „Suns“ įžaidėjas Steve'as Nashas atsiprašė ir NBA lygos arenų darbuotojų, kurie dėl užsitęsusio lokauto neturi darbo.

Tiesa, ne visi sirgaliai priėmė krepšininkų atsiprašymus. Kiti žaidėjams taip pat žėrė kaltinimus dėl tvirtos pozicijos derybose ir nesibaigiančio lokauto.

Tačiau K.Durantas teigė, jog didžiausias žaidėjų noras yra tiesiog žaisti. „Jie užrakino mus nuo galimybės žaisti žaidimą, kurį mes mylime“, – rašė Oklahomos „Thunder“ žvaigždė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius