Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 04

Odomas – mylimiausias NBA žaidėjas (video)

Gyvenimas „Los Angeles Lakers“ puolėjo nelepino: tėvas – narkomanas, mama mirė nuo vėžio, išgyventas ginkluotas užpuolimas ir sūnaus mirtis. Nepaisant to, NBA finalo seriją penktadienį su „Orlando Magic“ komanda pradedantis 29 metų Lamaras Odomas laikomas pačiu mylimiausiu krepšininku lygoje.
L.Odomas finansinių rūpesčių neturi. 2003 metais su „Heat“ klubu pasirašyta 65 mln. JAV dolerių sutartis garantavo jam ramų gyvenimą.
L.Odomas finansinių rūpesčių neturi. 2003 metais su „Heat“ klubu pasirašyta 65 mln. JAV dolerių sutartis garantavo jam ramų gyvenimą. Po finalo serijos jo laukia naujos derybos dėl kontrakto. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Los Andželo ekipos sirgaliai dievina L.Odomą, rašo welt.de. Ir ne tik todėl, kad paskutinėse dvejose NBA Vakarų konferencijos pusfinalio serijos rungtynėse su „Denver Nuggets“ puolėjas demonstravo puikų žaidimą.

Reuters/Scanpix nuotr./L.Odomas iasiskyrė pusfinalio serijoje su Nuggets
L.Odomas išsiskyrė pusfinalio serijoje su „Nuggets“

Kokia priežastis? L.Odomas neturi ko slėpti: „Buvo linksma, nes tomis dienomis, kai man sekėsi, pusryčiams valgiau saldumynus. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl rinkau dvigubus dublius.“ „Lakers“ komandoje aukštaūgio populiarumas dar labiau išaugo, nors ir taip nebuvo žemas.

Paprastai prieš išvykas į kitus miestus jis saujomis dalydavo savo ekipos draugams saldumynus, kuriuos jam siuntė gerbėjai. „Aš mielai sutikčiau būti jo dantų gydytoju“, – sakė Los Andželo komandos lyderis Kobe Bryantas, su L.Odomu besibičiuliaujantis jau nuo koledžo laikų.

Krepšininkai jį taip pat mėgsta, nes L.Odomas – paprastas vaikinas. Jis nėra kuoktelėjęs sporto milijonierius, su kriminaliniu pasauliu draugaujantis krepšininkas hiphopo mėgėjas ar arogantiškas egoistas aikštėje.

Tiesa, jo biografijoje gausu nemalonių faktų. Lamaro tėvas buvo priklausomas nuo adatos ir heroino, o mama mirė nuo vėžio, kai jam buvo vos dvylika metų. L.Odomas jaunystėje dukart įkliuvo su dopingu ir viešai verkė, kai lyga skyrė jam diskvalifikacinę bausmę už marihuanos rūkymą.

L.Odomo jauniausias sūnus Jaydenas mirė prieš tris metus būdamas 6 mėnesių amžiaus. „Lamaras gyveno du gyvenimas, – sako treneris ir patėvis Jerry DeGregorio. – Vieną kupiną palaiminimo ir kitą – tragedijų.“

Reuters/Scanpix nuotr./L.Odomas su K.Bryantu bičiuliai nuo koledžo laikų
L.Odomas su K.Bryantu bičiuliai nuo koledžo laikų

Atrodo, „Lakers“ vadovybė taip pat liko patenkinta 2004 metais įvykusiais mainais, kai vietoje Shaquille'o O’Nealo paėmė L.Odomą. Pastarasis idealiai papildė K.Bryantą – komandoje jau nebuvo dviejų egoistų, besivaržančių dėl lyderio vaidmens.

„K.Bryantas yra „Staples Center“ karalius, o L.Odomas – talentingas ir įvairiapusis juokdarys“, – kartą rašė „Sports Illustrated“. Beje, „Lakers“ NBA finale palaiko ir pats JAV prezidentas Barackas Obama: „Lakers“ serijoje iki keturių pergalių laimės 4:2.“

L.Odomas nesibodi pakalbėti ir su Holivudo žvaigždėmis, sėdinčiomis pirmoje eilėje, ir su paprastais sirgaliais. Kartą stabilumu ir humoru išsiskiriantis aukštaūgis išgirdo, kaip jam iš tribūnos kažkas šūktelėjo: „Gražus metimas“. Krepšininkas atsisuko ir šuktelėjo: „Ačiū, žmogau.“

Kalėdų išvakarėse jis pasveikino visus sirgalius, palinkėdamas gražios šventės, o žydų kilmės aktoriui Adamui Sandleriui palinkėjo smagios Chanukos šventės. NBA legenda Earvinas Johnsonas taip pat žavisi Lamaru: „Jis – mieliausias vaikinas lygoje. Tokie kaip jis nėra daug.“

VIDEO: Lamar Odom Over Dwight Howard

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius