Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 01

„Olympiacos“ su Kleiza sutriuškino Pačėso komandą ir vyks į Paryžių

Linas Kleiza ir Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) ekipa ketvirtadienį ketvirtose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse įrodė savo pranašumą prieš namuose žaidusius Gdynės „Prokom“ (Lenkija) krepšininkus, kuriuos treniruoja lietuvis Tomas Pačėsas – 86:70 (28:20, 22:12, 16:16, 20:22). „Olympiacos“ laimėjo seriją iki trijų pergalių rezultatu 3:1 ir užsitikrino vietą Eurolygos finalo ketverte.
L.Kleiza nugalėtojams pelnė 24 taškus
L.Kleiza (dešinėje) varžysis Eurolygos finalo ketverte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors taškų sąskaitą pirmieji rungtynėse atsidarė „Prokom“ krepšininkai (0:7), tačiau svečiai netrukus atsigavo ir ne tik persvėrė rezultatą savo naudai, bet ir tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Po Lino Kleizos tritaškio antrojo kėlinio pradžioje praraja tarp komandų pirmą kartą tapo dviženklė (31:20), o apsukų nemažinusi „Olympiacos“ vis labiau tolo – po pertraukos susikrovė jau 20 taškų pranašumą (54:34).

Graikijos vicečempionams beliko tik nebeiššvaistyti milžiniškos persvaros, tačiau T.Pačėso auklėtiniai ginklų dar nesudėjo. Sužaisdus pusę ketvirtojo kėlinio jie sugebėjo priartėti vos iki 7 taškų (69:62) ir atkūrė intrigą.

Tačiau tai buvo viskas, ką ketvirtadienį sugebėjo nuveikti „Prokom“ ekipa. Protingiau paskutines mačo minutes sužaidę „Olympiacos“ krepšininkai šventė pelnytą pergalę rezultatu – 86:70.

L.Kleiza nugalėtojams per 31 aikštelėje praleistą minutę surinko 14 taškų. Puolėjas iš Lietuvos pataikė 3/6 dvitaškių, 2/5 tritaškių ir 2/2 baudų. Krepšininkas taip pat sugriebė 3 atšokusius kamuolius, po vieną perėmė, rezultatyviai perdavė ir prarado. „Olympiacos“ legionierius dar dukart pažeidė taisykles ir surinko 11 naudingumo balų.

Rezultatyviau už L.Kleizą žaidė tik Joshas Childressas (22 tšk.) ir Milošas Teodosičius (15 tšk.). Sofoklis Schortsanitis pridėjo 12 taškų.

Lenkijos čempionų gretose išsiskyrė Davidas Loganas – 18, Quyntelis Woodsas – 16 ir Danielis Ewingas – 14 taškų.

Eurolygos finalo ketvertas gegužės 7-9 dienomis vyks Paryžiuje (Prancūzija).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius