Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 07

Pagal visus statistikos rodiklius „Žalgirį“ lenkianti Eurolygos čempionė „Panathinaikos“ varžovų nenuvertina

Nors statistika ir tarpusavio mačų istorija trečiadienį sufleruoja Atėnų „Panathinaikos“ pergalę, Eurolygos čempionai atsargiai vertina savo šansus. Dėl pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ jie žada kautis maksimaliai susikaupę.
„Žalgiris“ iš 13-os mačų prieš „Panathinaikos“ yra laimėjęs vos vieną.
„Žalgiris“ iš 13-os mačų prieš „Panathinaikos“ yra laimėjęs vos vieną. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai bus dar vienas sunkus mūšis prieš komandą, kuri geriau žaidžia namuose“, – teigė Željko Obradovičius, kuris prie „Panathinaikos“ vairo stovi net nuo 1999 metų.

Eurolygos čempionai išvykoje šį sezoną laikė jau ne vieną rimtą egzaminą. Jie suklupo Bamberge prieš „Brose Baskets“ – 76:79, o nuo pralaimėjimo Malagoje prieš „Unicaja“ pabėgo tik paskutinėmis sekundėmis – 77:76.

„Žalgiris“ prieš „Panathinaikos“ yra laimėjęs tik su A.Saboniu

„Panathinaikos“ šiemet kartą jau žaidė ir su „Žalgiriu“. Mačą namuose Graikijos čempionai laimėjo 92:75.

Turėsime būti ypač atsargūs ir kautis visas 40 minučių, – sakė Ž.Obradovičius.

„Lyginant su tuo maču, „Žalgirio“ komandos sudėtyje yra keletas pasikeitimų (į NBA grįžo Ty Lawsonas, suspenduotas DeJuanas Collinsas, o komandą papildė Povilas Butkevičius – aut. past.)“, – prisiminė Ž.Obradovičius.

„Be to, „Žalgiriui“ reikia teigiamo rezultato, kad tęstų kovą turnyre. Turėsime būti ypač atsargūs ir kautis visas 40 minučių, išsaugodami susikaupimą savo tikslui, kurį norime pasiekti aikštelėje“, – pridūrė Ž.Obradovičius.

Jis greičiausiai žino pergalių receptą prieš „Žalgirį“, nes Lietuvos čempionai „Panathinaikos“ pralaimėjo visus šešis paskutinius susitikimus, o iš 13-os žaistų mačų pergale džiaugėsi tik kartą. Tai nutiko dar 2003-iaisiais, kai vedamas legendinio Arvydo Sabonio (15 tšk., 9 atk. kam.) „Žalgiris“ laimėjo namuose – 80:74.

Išskyrė tradicijas ir gerbėjus

B grupėje komandų padėtis prieš trečiadienio mačą yra visiškai priešinga. „Žalgiris“ per septynis mačus laimėto tik du kartus ir kabinasi už galimybės tęsti kovą „Top 16“ etape, o štai „Panathinaikos“ pralaimėjo tik du kartus ir kito Eurolygos etapo bilietą jau turi savo rankose.

„Žalgiriui“ reikia laimėti, norint tęsti kovą kitame Eurolygos etape, – pridūrė „Panathinaikos“ vidurio puolėjas Mike'as Batiste'as. – Jie kausis dėl savo tikslo, bet ir mes tą darysime. Abiem reikia teigiamo rezultato. Nesitikime lengvos popietės, priešingai – „Žalgiris“ yra komanda su giliomis tradicijomis, namuose visada žaidžia sausakimšoje arenoje, o gerbėjai juos labai palaiko.“

„Mums reikės būti labai atsargiems viso mačo metu. Turėsime žaisti geriausią krepšinį ir primesti savo žaidimo ritmą, kad pasiektume pergalę“, – tęsė M.Batiste'as.

Š.Jasikevičius gerino rekordus

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Būtent rungtynėse prieš „Žalgirį“ Š.Jasikevičius pasiekė savo asmeninius rekordus Eurolygoje

Šios rungtynės bus dar vienos, kuriose Šarūnas Jasikevičius kausis prieš „Žalgirį“. Kaune gimęs vienas geriausių visų laikų Lietuvos įžaidėjų niekada neslėpė noro užsivilkti „Žalgirio“ aprangą, tačiau tai taip niekada ir neįvyko.

35-erių Š.Jasikevičius yra tik žaidęs prieš „Žalgirį“. Būtent prieš Kauno klubą įžaidėjas pasiekė ir savo asmeninius rekordus Eurolygoje – 37 taškai bei 37 naudingumo balai. Tai nutiko garsiosiose „Maccabi“ ir „Žalgirio“ rungtynėse Tel Avive dėl vietos Eurolygos finalo ketverte.

Atsilieka pagal visus statistikos rodiklius

Šį sezoną Eurolygoje nežibantis „Žalgiris“ prieš trečiadienio mūšį naujojoje Kauno arenoje varžovams nusileidžia pagal visus statistikos rodiklius.

„Panathinaikos“ krepšininkai Lietuvos čempionus ryškiausiai pranoksta pagal pelnomus taškus, tritaškių pataikymą, rezultatyvius perdavimus ir naudingumo balus.

Komandų statistikos palyginimas
Žalgiris   Panathinaikos
2-5 Pergalės-pralaimėjimai 5-2
76 Taškai 84
49,8 % Dvitaškiai 51,0 %
33,1 % Tritaškiai 44,3 %
69,6 % Baudos 69,7 %
35,1 (9) Atk. kamuoliai (puolime) 35,3 (11)
12 Rez. perdavimai 17
7 Perimti kamuoliai 8
15 Klaidos 12
24 Pražangos 21
72 Naudingumo balai 93

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius