Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 04

„Panathinaikos“ krepšininkams ruoštis mačui su „Žalgiriu“ trukdė... šaltis

Eurolygos čempionė Atėnų „Panathinaikos“ nesiruošia šiltai priimti penktadienio varžovų – Kauno „Žalgirio“ krepšininkų. Anot „Panathinaikos“ vyriausiojo trenerio Željko Obradovičiaus, beveik 20 tūkst. žiūrovų talpinančiuose Olimpiniuose sporto rūmuose yra „šalta“.
33-ią gimtadienį šventęs Š.Jasikevičius Belgrade negalėjo pasidžiaugti pergale.
Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau 13-ą sezoną „Panathinaikos“ ekipą treniruojantis serbas skundėsi, jog žema temperatūra neleido jo auklėtiniams tinkamai pasiruošti trečiosioms Eurolygos B grupės rungtynėms.

„Jaučiamės gerai, pastarosiomis dienomis nuveikėme tik daug. Vienintelė problema ta, jog čia, Olimpiniuose sporto rūmuose, yra šalta“, – Graikijos žiniasklaidai teigė Ž.Obradovičius.

Šiuo metų laiku Atėnuose dieną būna apie 20 laipsnių šilumos, o, anot sinoptikų, penktadienio vakarą, kai ir vyks rungtynės, temperatūra turėtų nukristi iki plius 13-os.

„Mums pasakė, kad šios problemos sprendimo nėra. Ir tai ne pirmas bei turbūt ne paskutinis kartas... Nesmagu žiūrėti, kai krepšininkai treniruotėje negali mėtyti į krepšį, nes stengiasi susišildyti rankas. Tačiau tai nėra pasiteisinimas, tai tiesiog faktas. Privalome kautis ir laimėti“, – pridūrė „Panathinaikos“ strategas.

Jis atviravo, jog permainos „Žalgirio“ komandoje įnešė nemažai nežinomybės.

„Žalgiris“ yra ne tik didi komanda su giliomis tradicijomis, bet ir turi labai pajėgią sudėtį. Jie jau dukart pakeitė trenerį ir abu kartus žaidė labai skirtingai. Taip bus ir dabar. Žinome Aleksandro Trifunovičiaus idėjas, nes praėjusiame sezone žaidėme prieš jo treniruotą „Lietuvos rytą“. Jis mėgsta greitą žaidimą ir akcentuoja komandinius veiksmus tiek gynyboje, tiek puolime“, – dėstė Ž.Obradovičius.

Žinoma, mums pasiruošti mačui buvo kur kas lengviau, nes jau ilgą laiką turime tą patį trenerį, – sakė Ž.Obradovičius.

„Žalgirio“ komandos sudėtis yra tokia, kad nesvarbu, kas ją treniruoja, žaidėjai mėgsta greitą puolimą, netikėtas atakas ir rinkti lengvus taškus. Mums svarbiausia bus sustabdyti jų greitą puolimą ir neleisti mesti tritaškių laisviems. Svarbiausia mums patiems žaisti gerai, o tada matysime“, – tęsė „Panathinaikos“ treneris.

„Žinoma, mums pasiruošti mačui buvo kur kas lengviau, nes jau ilgą laiką turime tą patį trenerį. Neabejoju, jog dėl permainų nėra lengva ir jiems“, – pridūrė nuo 1999 metų Atėnų komandoje dirbantis Ž.Obradovičius.

Įdomu, jog Eurolygoje „Žalgiris“ nė karto nėra laimėjęs prieš „Panathinaikos“ išvykoje. Nesėkme pasibaigė visi šeši bandymai. Apkritai, iš 12-os tarpusavio mačų „Žalgiris“ laimėjo tik vienas, kai 2003-2004 m. sezone Lietuvos čempionų ekipoje rungtyniavo legendinis Arvydas Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius