Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

„Panathinaikos“ sugriovė Sienos komandos tvirtovę

ULEB Eurolygos trečiose ketvirtfinalio rungtynėse antradienį graikų Atėnų „Panathinaikos“ su Šarūnu Jasikevičiumi išvykoje 72:53 (15:16, 24:10, 21:11, 12:16) įveikė italų Sienos „Montepaschi“ su Rimantu Kaukėnu ir Kšyštofu Lavrinovičiumi. Graikijos čempionai serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:1.
K.Lavrinovičiui nesisekė - šįkart jis nepelnė nė taško.
K.Lavrinovičiui nesisekė - šįkart jis nepelnė nė taško. / „Scanpix“ nuotr.

Ši pergale Željko Obradovičiaus auklėtiniams buvo itin svarbi – ketvirtadienį „Panathinaikos“ turės galimybę užbaigti šią ketvirtfinalio seriją ir iškovoti bilietą į Berlyną.

Antradienio dvikovoje lemiamas lūžis įvyko antrajame kėlinyje, kai Atėnų komanda pelnė 10 iš eilės taškų be atsako ir įpusėjus rungtynėms pirmavo 39:26. „Montepaschi“ nesugebėjo sustyguoti puolimo ir po pertraukos. Tuo tarpu svečiai nė nemanė sustoti.

Ketvirtajame kėlinyje skirtumas siekė jau 28 taškus. Pranašumą graikai daugiausiai susikrovė dėl aiškiai laimėtos kovos dėl atšokusių kamuolių – 46:27. Šis pralaimėjimas Sienos ekipai buvo pirmos namie po 14 iš eilės pergalių. „Montepaschi“ savo aikštėje nebuvo nusileidusi nuo 2007 metų gruodžio.

„Varžovai nusipelnė pergalės. Prastai žaidėme antrajame kėlinyje, nepataikėme per daug metimų. Stengsimės atsitiesti ir išlyginti serijos rezultatą ketvirtadienį“, – Eurolygos interneto svetainei sakė „Montepaschi“ treneris Simone Pianigiani.

Stengsimės atsitiesti ir išlyginti serijos rezultatą ketvirtadienį. (S.Pianigiani)

Nugalėtojams Vassilis Spanoulis pelnė 13 taškų, Drew Nicholasas – 13, Nikola Pekovičius – 11. Šarūno Jasikevičiaus sąskaitoje 10 taškų, 2 atkovoti ir vienas perimtas kamuolys, du rezultatyvūs perdavimai, klaida ir dvi pražangos. Lietuvis per 16 minučių pataikė 2 tritaškius iš 5, 1 dvitaškį iš 3 ir abu baudų metimus.

Aikštės šeimininkams R.Kaukėnas pelnė 10 taškų. Rezultatyviau už jį žaidė Terrellas McIntyre'as (13) ir Henry Donercantas (12). Per 29 minutes lietuvis atkovojo 3 ir perėmė vieną kamuolį, atliko du rezultatyvius perdavimus.

Vienas prasčiausių šio sezono rungtynes žaidęs K.Lavrinovičius per 23 minutes taškų nepelnė. Jis prametė tritaškį ir visus penkis dvitaškius, sugriebė du kamuolius, atliko du rezultatyvius perdavimus ir blokavo varžovo metimą.

Pirmąsias serijos rungtynes Atėnuose „Panathinaikos“ krepšininkai laimėjo rezultatu 90:85, o antrąsias – pralaimėjo 79:84. Kitose antradienio rungtynėse pergalę iškovojusi ispanų Vitorijos „TAU Ceramica“ persvėrė serijos rezultatą 2:1, o savo aikštėje triumfavusi Madrido „Real“ komanda sušvelnino serijos rezultatą 1:2

Apie Maskvos CSKA iškovotą trečią pergalę ir bilietą į finalo ketverto varžybas Berlyne daugiau sužinosite paspaudę čia.

Kiti antradienio rezultatai
 
Madrido „Real“
79
73
Pirėjo „Olympiacos“
Louisas Bullockas 22
Felipe Reyesas 19
Alexas Mumbru 9
Ioannis Bourousis 17
Joshas Childressas 9
Lynnas Greeras 9
„TAU Ceramica“
69
62
„Barcelona“
Igoris Rakocevičius 15
Tiago Splitteris 13
Pete'as Mickaelas 11
Jaka Lakovičius 20
Davidas Andersenas 9
Lubošas Bartonas 7

Ketvirtosios ketvirtfinalio serijų rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos Sienoje, Madride ir Vitorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius