Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Pasaulio rinktinė su Motiejūnu įveikė amerikiečius

Donatas Motiejūnas pelnė 21 tašką, o jo atstovaujama pasaulio rinktinė Portlande 97:89 nugalėjo iš geriausių JAV devyniolikmečių sudarytą komandą.
D.Motiejūnas praeitą vasarą dukart tapo Europos vicečempionu.
D.Motiejūnas pasaulio rinktinei pelnė 21 tašką ir atkovojo 8 kamuolius. / Eriko Ovčarenko/15min nuotr.

Tai buvo vos trečia užsieniečių pergalė per 12 metų „Nike Hoop Summit“ turnyro istoriją. Pastarąjį kartą užsieniečiai laimėjo 1998 metais, kai juos į priekį vedė Dirkas Nowitzkis.

Šįkart pasaulio rinktinės gretose žibėjo aukštaūgiai. Vršaco „Hemofarm“ vidurio puolėjas Milanas Mačvanas pelnė 23 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, o Kauno „Aisčių“ vidurio puolėjas D.Motiejūnas pridėjo 21 tašką.

Per 29 minutes lietuvis pataikė 4 dvitaškius iš 13, 1 tritaškį iš 2, 10 baudų iš 14, atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, po 2 kartus suklydo ir prasižengė. Kroatas Tomislavas Zubčičius įmetė 17 taškų, graikas Nikas Pappas – 10.

Puikus žaidimas po krepšiu padėjo pasaulio rinktinei įtikinamai laimėti kovą dėl kamuolių (48:29). Amerikiečiams, kurie dar prasidėjus ketvirtam kėliniui pirmavo 70:61, Xavieras Henry pelnė 22 taškus, Avery Bradley pridėjo 21.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius