Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

Paskutinis „Žalgirio“ šansas (komentarai)

Apie ULEB Eurolygos kitą etapą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai galės kalbėti, jeigu šiandien įveiks Nansi SULC ekipą ne mažesniu nei 15 taškų skirtumu. Jeigu dvikova susiklostytų nesėkmingai – „TOP-16“ turnyras Lietuvos čempionams būtų pasiekiamas tik teorijose. Rungtynes nuo 19.45 val. šiandien stebėkite portale 15 min.lt.
Žalgiriečiai su treneriu Gintaru Krapiku.
„Žalgiris“ šįvakar bus išskirtinai lietuviškas - L.Woodsas stebės rungtynes nuo atsarginių suolo. / Tomo Tumalovičiaus/ Reporteris.com nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Devintame ULEB Eurolygos B grupės mače šiandien ginklus surems vos vieną pergalę šį sezoną iškovojęs „Žalgiris“ ir prancūzų Nansi SLUC krepšininkai. Pirmose tarpusavio rungtynėse šį sezoną Prancūzijoje kauniečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 64:69.

Į lemiamą kovą žalgiriečiai savo aikštėje stos devyniese. Padėti jiems negalės Lorenas Woodsas. Amerikiečių vidurio puolėjo kelyje po ilgos kelionės lėktuvu susikaupė skysčių, jie buvo išsiurbti, tačiau žaisti jis dar negali.

Tai gan didelė Kauno ekipos netektis. Užtenka paminėti, kad L.Woodsas pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius ir blokuotus metimus (vidutiniškai 9 atkovoti kamuoliai ir 2,4 blokai per rungtynes). Vienas jis blokuoja daugiau kamuolių nei visa Nansi komanda. Legionieriaus visas laikas atiteks Eurelijui Žukauskui. Daug kas priklausys ir nuo „Žalgirio“ veterano pasirodymo.

SLUC prieš atvykdama į Kauną turėjo taip pat problemų su žaidėjais, tačiau, atrodo, jos išsisprendė. Vienas dalykas teikia vilties – prancūzai jau daugiau nei metus Europos turnyruose nesugeba laimėti svečiuose. Paskutinį kartą Nansi ekipa išvykoje laimėjo 2007 metais ULEB taurės varžybose dvikovoje su Frankfurto „Skyliners“.

Dar vienas įdomus faktas – SLUC klubas niekuomet nėra Lietuvoje iškovojęs pergalės. 2005 metais FIBA Europos taurėje jis nusileido „Šiaulių“ krepšininkams, o 2006 metais ULEB taurėje pralaimėjo „Lietuvos ryto“ ekipai.

Komentarai prieš rungtynes

Gintaras Krapikas, „Žalgirio“ treneris:
„Mūsų tikslas toks pats kaip ir sezono pradžioje – patekti į „TOP-16“ varžybas. Dabar žinome tiksliai, ką turime padaryti, kad tai pasiektume. Noriu, kad mano žaidėjai kovotų taip kietai, kad varžovams ir mums net neprireiktų skaičiuoti tų taškų. Rungtynės labai svarbios ir mes truputį nervinamės, tačiau tikiuosi, kad krepšininkai į aikštę išbėgs ir žais šaltakraujiškai. Situaciją šiek tiek apsunkino ir Loreno Woodso klausimas. Jis turi problemų su keliu ir medikai dar nepataria jam eiti į aikštę.“

Jeanas-Lucas Monschau, SLUC treneris:
„Abiems komandoms ši dvikova itin svarbi – abi norės išsaugoti šansus kovoti dėl vietos „TOP-16“ turnyre. Žinome, kaip sudėtinga laimėti Kaune, tačiau tikiu mūsų galimybėmis ir viliuosi, kad sužaisime geras rungtynes.“

Dainius Šalenga, „Žalgirio“ puolėjas:
„Šiuolaikiniame krepšinyje laimėti 15 taškų nėra sunku, jeigu gerai žaidi. Dvikovoje su „Prokom“ po pirmojo kėlinio pirmavome vos 2 taškais, tačiau antrajame mūsų pranašumas pasiekė 19 taškų. Sunku pasakyti, ar mums pavyks laimėti daugiau nei 15 taškų, tačiau sunkiai dirbame ir tikimės, kad tos pastangos atsipirks. Varžovai daugiau žais individualiai, reikia neleisti jiems pajusti žaidimo ritmą, kitaip bus sudėtinga juos sustabdyti.“

Steedas Tchicamboud, SLUC gynėjas:
„Spaudimo nejaučiame. Tai nebus įprastos krepšinio rungtynės, tačiau kartą juos jau įveikėme ir žinome, kaip juos vėl nugalėti. Jų pagrindinė jėga – kraštuose žaidžiantys Šalenga ir Mačiulis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius