-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 16

Paulius Jankūnas: „Žmonių įvertinimas kiekvienam krepšininkui yra labai svarbus“

Kovo 2 dieną Klaipėdoje vyksiančios „Žvaigždžių dienos“ rinkimų pirmuoju lyderiu tapo Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. Krepšininkas neslėpė, kad jam toks gerbėjų dėmesys yra itin malonus.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jeigu žmonės balsuoja, išreiškia teigiamą nuomonę apie tave, tai labai smagu. Neutralus žmonių įvertinimas kiekvienam krepšininkui yra labai svarbus, nes tokiu būdu yra įvertinamas darbas, kurį tu dirbi“, – „Žinių radijo“ laidai „LKL dienoraštis“ sakė Paulius Jankūnas.

– Dalyvavote ne vienoje „Žvaigždžių dienoje“. Kodėl krepšininkams tokios šventės yra reikalingos?

– Išskirti kažkurios šventės negalėčiau, nes kiekviena yra kitokia ir kažkuo išskirtinė. Man svarbiausia yra susitikti su rečiau matomais draugais, su kuriais gali pažaisti, pabendrauti su jais. Įtemptų rungtynių per sezoną mes sužaidžiame daug, o savo malonumui – ne. Tai tikrai yra labai svarbu.

– Šiemet pakeistas šventės formatas. Kuris geresnis: „Lietuviai“–„Time Team“ ar „Rytai“–„Vakarai“?

– Sunku pasakyti, kuris geresnis, bet faktas, kad kuo įvairiau, tuo žiūrovams įdomiau. Manau, kad pakeitimas yra daromas tam, kad būtų įdomiau. Gal po kiek metų vėl bus sugrįžta prie ano formato. Čia organizatoriams spręsti, ką daryti, kad būtų įdomiau, o mums, krepšininkams, jokio skirtumo, kam atstovauti: ar „Lietuviams“, ar „Vakarams“.

– Kuriuos krepšininkus, atmetus „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ žaidėjus, jūs rinktumėte į „Žvaigždžių dienos“ starto penketą?

– Aš žiūriu iš tos pusės, ką geriau pažįstu ir su kuo labiau norėčiau pabendrauti. Kadangi daugelį pažįstu ir su daugeliu norėčiau susitikti, tai negaliu ko nors išskirti. LKL yra labai daug gerų žaidėjų ir labai daug draugų, tai neabejoju, kad bus smagu pabendrauti su bet kuriuo krepšininku, kuris bus „Žvaigždžių dienos“ dalyvis.

– Ar krepšininkai prieš šventę daug svarsto, kaip nustebins publiką?

– Būdavo M.Kalnietis – jis daugiau galvodavo, o kai aš toks santūresnis, tai nieko tokio neprigalvoju. Daugiau tokiais galvojimais užsiima užsieniečiai.

– Turbūt teko susidurti su tuo, kad yra žmonių grupė, kuri sako, jog „Žvaigždžių diena“ yra atgyvena. Ar tikrai jos jau nereikia?

– Yra žmonių, kurie viskuo nepatenkinti. Man, kaip krepšininkui, tokios šventės reikia. Gal ką nors reikia patobulinti, atnaujinti, bet kartą per metus susitikti į šventę tikrai nėra blogai.

– Kaip manote, kas laimės tritaškių konkursą?

– Visai neseniai Marius Runkauskas parodė įspūdingą rezultatą, tai jis gali būti tarp favoritų. Jis tikrai gerai meta, bet tokių gerai metančių lygoje yra daug. Manau, kad bus nemažai dalyvių, kurie dėl snaiperio vardo varžėsi ir pernai, o kas laimės – pasakyti sunku.

– O ką labiausiai norėtumėte matyti „Oro karaliaus“ konkurse?

– Tiesą sakant, ir mes šiemet turim pora jaunuolių, kurie ir gražiai šoka, ir gražiai deda. Kitos komandos irgi turi tokių šoklių žaidėjų. Jaučiu, kad šiemet jie tikrai parodys kažką gero. O apie pavardes kalbėti dar kol kas anksti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius