Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 28

Paulius Motiejūnas: šį sezoną „Žalgiris" dar nesugebės išlipti iš skolų duobės

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas ketvirtadienį atsakinėjo į labiausiai tiek žurnalistus, tiek sirgalius dominančius klausimus apie klubą. P.Motiejūnas atskleidė, kad patekusi į „Top 16“ etapą Kauno ekipa net negalvotų apie komandos pastiprinimą, bet džiaugtųsi, jei pavyktų parduoti kurį nors didelį kontraktą nuo praėjusio sezono tebeturintį krepšininką. Ekipos vadovas konstatavo, kad šiais metais komandai išbristi iš skolų nepavyks.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pauliaus Motiejūno atsakymai į klausimus „Sporto TV“ vaizdo konferencijoje.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ sezono pradžią?

– Ji nebuvo tokia, kokios tikėjomės. Kalbėjome, kad kovosime su kiekviena ekipa. Dažnai kalbėdavome apie senąjį „Žalgirį“ su G.Einikiu ir D.Lukminu, kuris daužydavo „Real“ klubą 18-a taškų. Visi stebėdavosi, kaip lietuviai taip gerai žaidžia. Bet šį kartą taip nėra.

– I.Zourosas ne geriausiai atsiliepė apie santykius su „Žalgirio“ vadovais. Ką jis turėjo minty?

– Vasarą dar kalbėjome kitaip. Jis teigė, kad mūsų požiūris pasikeitė, o mes – kad jo. Kalbėjome apie nedidelį biudžetą, jaunimo žaidimą.

Jaunimas žaisti negavo, vyresni ilsėjosi per LKL. Tai nebuvo mūsų tikslas. Taip žaisdami Eurolygoje nepasieksime gerų rezultatų. Tikėjome juo, tačiau pamatėme, kad jis nepateisina lūkesčių.

– Ar gresia teismas?

– Gali būti. Agentas treneriui ieško klubo. Linkime, kad susirastų, tuomet gal išvengtume teismų. I.Zourosas yra tikrai geras treneris, bet mūsų situacijai netiko.

– Kaip vertinate Saulių Štombergą?

– Norime auginti ne tik žaidėjus, bet ir trenerius. Saulius dirba, kaupia patirtį. Į jį dedame daug vilčių.

– Ar su S.Štombergu lengviau susikalbėti?

– Saulius geriau supranta lietuvišką krepšinį. Dėl to yra lengviau. Su I.Zourosu taip pat nesipykome, bet nesutapo požiūriai.

– Ar tikėtis geresnės finansinės situacijos kitą sezoną?

– Panaikinti visas skolas šį sezoną yra gana sudėtinga. Buvo suplanuotas biudžetas, tačiau išlaidos buvo didesnės nei manėme, kad bus. Yra senos sutartys su broliais Lavrinovičiais, Robertu Javtoku – nuo įsipareigojimų nepabėgome. Mes dėkingi žaidėjams už tai, kad susimažino atlyginimus, bet jie vis tiek dideli. Todėl išmokėti skolų taip greitai nepavyks.

– Nebijote, kad savivaldybė neskirs tiek pinigų, kiek yra pažadėjusi?

– Nėra čia ko bijoti. Viskas priklauso nuo politikų. Mums reikia jų paramos, tad tikimės.

– „PrivatBank“ parama turėjo įtakos komandos pasitraukimui iš VTB lygos?

– Ne. Žaisti Jungtinėje lygoje atsisakėme dėl nepalankaus tvarkaraščio. Mums svarbiausia – Eurolyga. „PrivatBank“ – tik rėmėjas, kuris neturi įtakos. Su ukrainiečiais pasirašius sutartį atsirado šioks toks stabilumas.

Gal ir apsidžiaugtume, jei klubas norėtų išpirkti žaidėją ir gautume išpirką. Juk tai natūralu. Tai – krepšinio verslas.

– Jei nepateksite į „Top 16“, ar komandą paliks kurie nors žaidėjai?

– Tokių galimybių yra. Gal ir apsidžiaugtume, jei klubas norėtų išpirkti žaidėją ir gautume išpirką. Juk tai natūralu. Tai – krepšinio verslas.

– Apie NBA garsiai kalbantis J.Dentmonas, jūsų nuomone, geras pirkinys?

– Mes esame patenkinti. Jis kone visada šypsosi, turi kitokį požiūrį į krepšinį, jam patinka improvizuoti. Jam anksčiau trūko laisvės, o Sauliaus ją suteikia. Natūralu, kad amerikiečiai svajoja apie NBA, jiems tai – viskas.

Amerikiečiai dažnai galvoja, kad yra patys geriausi. Tačiau atvykęs į tokią areną ir gavęs geras treniruočių sąlygas negali skųstis. Kaune treniruočių sąlygos yra vienos geriausių, o gal net geriausios Europoje. Kalbu apie areną, rungtynių lankomumą, treniruočių sąlygas.

– Ar gailitės dėl to, kad nepasirinkote puikiai dabar rungtyniaujančio Deivido Gailiaus?

– Jis – puikus žaidėjas. Tiesiog manėme, kad Eurolygoje jis mums nepadėtų taip, kaip reikėtų. Bet džiugu, kad jam gerai sekasi. Jam geriau būti komandos lyderiu nei atsarginiu žaidėju. Gal kada nors jis ir žais „Žalgiryje“.

– Ar galvojate apie Manto Kalniečio susigrąžinimą?

 – Labai to norėčiau. Jei Š.Jasikevičius grįžo į „Žalgiryje“ baigti karjeros, manau,  kad ir M.Kalnietis grįš. Labai to noriu. Bet kol M.Kalnietis demonstruoja geriausią savo sportinę formą, bus sunku tai padaryti. Nebent smarkiai pagerėtų finansinė padėtis. M.Kalnietis – vienas geriausių įžaidėjų Europoje. Kiekviena Eurolygos komanda jo norėtų.

– Ar planuojate komandos legendų marškinėlius iškelti į arenos palubes?

– Tokių minčių yra. Kyla ir kitokių idėjų, planuojame įsteigti muziejų. Tai galėtų tapti vienu iš klubo septyniasdešimtmečio įvykių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius