Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 01

Pirmoji „Žalgirio“ pergalė VTB Vieningojoje lygoje

Kauno „Žalgiris“ įsirašė pirmą pergalę VTB Vieningosios lygos varžybose. Kauniečiai sekmadienį savo aikštėje 88:56 (10:13, 23:12, 26:15, 29:16) nugalėjo Estijos čempionus Talino „Kalev/Cramo“.
Rungtynių akimirka
„Žalgiris“ šioms rungtynėms neregistravo Manto Kalniečio ir Šarūno Vasiliausko. Abiem leista pailsėti. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauniečiai tragiškai pradėjo rungtynes, per pirmą kėlinį pelnė vos 10 taškų ir varžovai pabėgo į priekį 13:10.

Vaizdas pasikeitė antrajame kėlinyje, kai Adas Juškevičius pataikė tris tritaškius ir kauniečiai prieš ilgąją pertrauką spurtavo 16:2, taip įgydami 8 taškų pranašumą (33:25).

Spurtas tęsėsi ir po ilgosios pertraukos. Kauniečiai pelnė 9 taškus, estai – vos vieną ir rezultatas tapo 44:26. Nors Talino krepšininkai dar buvo priartėję iki 10 taškų, žalgiriečiai puolime nebestrigo ir baigiantis mačui vėl susikrovė solidžią persvarą.

„Žalgiris“: Žygimantas Janavičius 14 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Adas Juškevičius ir Marcusas Brownas po 12, Tadas Klimavičius 11, Martynas Pocius 10, Travisas Watsonas ir Artūras Milaknis po 9, Mirza Begičius 6, Povilas Čukinas 3, Dainius Šalenga 2 (1/6 dvitaškių).

„Kalev/Cramo“: Joshas Akognonas ir Vilyaras Veski po 18, Tanelis Sokkas 6.

„Žalgiris“ šioms rungtynėms neregistravo Manto Kalniečio ir Šarūno Vasiliausko. Abiem leista pailsėti.

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris)

„Talino komandoje tiek įžaidėjas (Joshas Akognonas), tiek vidurio puolėjas (Jasonas Milleris) prisidėjo prie komandos neseniai ir nebuvo žaidę. Todėl neturėjome apie juos medžiagos ir nežinojome, kaip atrodo. Kol prisitaikėme, prireikė laiko. O mes rungtynių pradžioje buvo neprabudę. Gynėmės neblogai, bet puolime buvome apsnūdę.

Žygimantas Janavičius prieš tai vartojo antibiotikus, buvo nesitreniravęs su komanda, todėl reikėjo laiko, kad pagautų ritmą. Galbūt ir startinį jaudulį turėjo išlakstyti. Atvirai pasakius, jau rungtynių pradžioje mačiau, kad šiandien jam turėtų sektis, ir labai džiaugiuosi, kad taip įvyko. Tai jam pridės pasitikėjimo savo jėgomis.

Rytoj reikės vėl žaisti su šia komanda. Man tai labai nepatinka. Nesakau, kad bijome priešininkų, bet kai komanda laimi didžiuliu skirtumu, sunku vėl prisiversti žaisti su tais pačiais varžovais. Bet tai jau mūsų darbas, turėsime tinkamai motyvuoti žaidėjus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius