Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 31

Plasta-Sostinės A lygoje pirmosios pergalės skonis ir įtikinama „brazylų“ pergalė

Stipriausioje miesto lygoje reguliarusis sezonas persirito į antrąją pusę, tad kovos krepšinio aikštelėse tampa vis atkaklesnės, o kiekvienas iškovotas taškas tampa auksiniu. Praėjusią savaitę Plasta-Sostinės A lygoje visus nustebino „SKM-Haribo“ kolektyvas iškovojęs pirmąją pergalę ir „Brazylijos-Ego Forte“ krepšininkai užtikrintai laimėję lyderių akistatą.
P.Naraškevičius
P.Naraškevičius / E.Kniežausko nuotr.

Pradėjo galingu spurtu

Po sunkiai laimėtos pirmosios tarpusavio akistatos Tomo Purlio treniruojami „Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ (3/11) atstovai turėjo puikiai suprasti, kad atsakomosiose rungtynėse jų laukia sunki kova. Tačiau panašu, kad savo aikštėje žaidę „marčiulioniukai“ nebuvo linkę rimtai vertinti pergalės skonio dar nepatyrusių varžovų.

Pamatę, kad varžovai susitikimo pradžioje atrodo gana vangiai, ambicingieji „SKM-Haribo“ (1/12) krepšininkai nieko nelaukė ir dvikovą pradėjo galingu spurtu 8:0. Nors aikštės šeimininkų vairininkas T.Purlys bandė gelbėti padėtį dažnai keisdamas žaidėjus, tačiau svečiai spėjo pagauti palankų vėją ir sulig kiekviena minute vis labiau tolo nuo varžovų.

Pirmenybių debiutantai piką pasiekė septynioliktąją rungtynių minutę, kuomet atitrūko net 20 taškų skirtumu (49:29).

Nors susitikimo pabaigoje aikštės šeimininkai spurtavo, o likus trims minutėms priartėjo iki keturių taškų (71:75), tačiau Rolando Peniko diriguojami „SKM-Haribo“ auklėtiniai likusio laiko metu žaidė šaltakraujiškai, puikiai realizavo baudų metimus ir nuaidėjus finalinei sirenai kėlė rankas į viršų. Galutinis rezultatas – 86:76 svečių komandos naudai.

Nugalėtojų ekipos treneris R.Penikas pagaliau turėjo kuo pasidžiaugti: „Dvikovos tarp jaunimo komandų visuomet yra labai įdomios. Visų pirma todėl, kad jose yra labai daug mikrodvikovų, kuriose vaikinai nori įrodyti savo vertę prieš bendraamžius. Tai suteikia jiems papildomos energijos ir kovingumo. Ekipa labai norėjo atsirevanšuoti už nesėkmę pirmose tarpusavio rungtynėse ir šiandien tikrai gerai sužaidė.“

E.Kniežausko nuotr./G.Radzevičius
E.Kniežausko nuotr./G.Radzevičius

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ vairininkas T.Purlys buvo šokiruotas: „Nėra pasiteisinimų tam, kas įvyko. Taip, mes sekmadienį turėjome išvyką į Palangą ir įtemptas rungtynes ten, taip, vakar buvo sunki treniruotė, tačiau tokio prasto žaidimo priežastys yra visai ne šios. Mane stebina vaikinų požiūris. Kai kurie komandos nariai eina į aikštę be ugnelės akyse, tarsi nenorėdami žaisti. O juk čia – principinė dvikova. Žaidėme su komanda, kurią sudaro Š.Marčiulionio KA baigę vaikinai, tad žaisti prieš juos vaikinai turėtų su dviguba energija.“

Debiutantų pergalę dar labiau pagardino faktas, kad jų lyderis G.Radzevičius dvikovos metu išprovokavo net 18 varžovų pražangų ir pasiekė naują Sostinės A lygos rekordą.

„SKM-Haribo“: G.Radzevičius (18 išpr. praž., 56 naud. balai) 38, Matas Budginas 15, Lukas Buitkus 12.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Kasparas Krasauskas 18, Laurynas Šveistys 14.

 Trūksta rotacijos

Rolandas Jarutis ir toliau sėkmingai dalija rezultatyvius perdavimus, o jo vedama „Oro navigacijos“ (13/1) komanda mažais žingsneliais juda reguliariojo sezono nugalėtojų sosto link. Antradienio vakarą čempionato lyderiai savo aikštėje palaužė „Vilniaus KM“ (6/8) atstovus rezultatu 83:60.

Svečių komanda galima pagirti už tai, kad pirmąsias šešias rungtynių minutes neleido varžovams dominuoti aikštėje ir išlaikė intrigą. Visgi vėliau dešimteriopai didesnę žaidimo patirtį ir kelis kartus tvirtesnius kūnus turintys „navigatoriai“ įjungė aukščiausią pavarą bei be didesnio vargo nutolo nuo varžovų.

Sauliaus Čirbos nuotr./R.Skaisgirys
Sauliaus Čirbos nuotr./R.Skaisgirys

„Vilniaus KM“ strategas Gintautas Regina dvikovos baigtį vertino realistiškai: „Varžovų komanda yra puikiai sukomplektuota ir rasti silpnųjų „navigatorių“ pusių yra labai sunku. Vienintelis dalykas, ką mes galėjome daryti ir darėme – palaikyti aukštą tempą bei bandyti nuvarginti varžovus. Tiesa, tam, kad pasiektumėm rezultatą, mums reikėjo geresnio susikurtų progų išpildymo, o to – nebuvo.“

„Žaisti pilna jėga negalėjome, nes traumuoti keli žaidėjai ir komandai trūko rotacijos, ypač gynėjų. Kita vertus, šios dienos rungtynės buvo labai naudingos, nes kiekvienas krepšininkas aikštę paliko pasisėmęs truputėlį patirties, o tai jaunimo komandoms yra pats svarbiausias dalykas“, – teigiamus rungtynių aspektus pabrėžė „Vilniaus KM“ strategas G.Regina. 

„Oro navigacija“: Rolandas Jarutis (10 rez. perd., 40 naud. balų) 34, Jonas Elvikis ir Žydrūnas Stankus po 10.

„Vilniaus KM“: Tomas Rimša 11, Justas Muzikevičius 10.

Pavyzdinga gynyba

Intrigos netrūko turnyrinės lentelės lyderių akistatoje, kurioje savo aikštėje žaidę VGTU (8/4) krepšininkai egzaminavo „Brazylijos-Ego Forte“ (11/3) atstovus. Susitikimo pradžia studentams nieko bloga nežadėjo. Aikštės šeimininkai žaidė greitai, puikiai tvarkėsi su varžovų lyderiais ir jau pirmo kėlinuko viduryje įgijo apčiuopiamą pranašumą. Atsidūrę besivejančiųjų užnugaryje svečiai ėmė skubėti, o tai tik suteikė studentams papildomų progų rinkti lengvus taškus. Sužaidus dešimt minučių VGTU ekipa buvo priekyje dviženkle persvara (27:17).

Po trumpos pertraukėlės svečiai spurtavo ir sugebėjo kiek aptirpdyti turėtą deficitą, tačiau aikštės šeimininkai netrukus atsakė tuo pačiu, susigrąžino solidų pranašumą bei išsaugojo jį iki pat dvikovos pusiaukelės (48:36).

Atrodė, kad antroje rungtynių dalyje studentams tiesiog reikės pabaigti pradėtą darbą, tačiau „Brazylijos-Ego Forte“ ekipa buvo visai kitos nuomonės. Trečiajame ketvirtyje pavyzdingą gynybą pademonstravę „brazylai“ sugebėjo priartėti iki vieno taško (61:62), o po dar vienos fantastiškos atkarpos lemiamo kėlinuko pradžioje svečiai atsidūrė priekyje (70:63).

Aikštės šeimininkai dar pabandė sukurti mažą stebuklą, tačiau visos jų pastangos nuėjo perniek, o užtikrintai savo tikslo link ėję svečiai susitikimo pabaigoje šventė solidžią pergalę rezultatu 91:76.

„Brazylijos-Ego Forte“ vadas Robertas Brazys puikiai žinojo pergalės priežastis: „Susitikimo pradžioje mes labai prastai gynėmės, o varžovai – puikiai pataikė ir gana greitai įgijo dviženklį pranašumą. Visgi po didžiosios pertraukos pagerinom gynybą, o tai atrišo mums rankas puolime. Pradėję pataikyti per trečiąjį ketvirtį pavijome varžovus, o lemiamame – susikrovėme solidų pranašumą. Viskas labai paprastai. Viskas krepšinyje prasideda nuo gynybos, tad ir šiandien pasiekti pergalę padėjo tik ji.“

„Brazylija-Ego Forte“: Giedrius Kulbis (5 rez. perd.) ir Janas Jurgo po 16, Mantas Simonavičius 14.

VGTU: Evaldas Rastenis (6 rez.perd.) 20, Karolis Alekna 11.

Kiti rezultatai:

 „Švyturys“ – „Tegra“ 77:74

„Švyturys“: Edvinas Ruzgas 22, Matas Niparavičius ir Rokas Niparavičius 11.

„Tegra“: Edgaras Pundzius 21, Tadas Šablinskas (10 atk.kam.) 16.

„Medea-VU“ – „Sąlytis-Litena“ 66:59

„Medea-VU“: Laurynas Jacevičius 20, Paulius Naraškevičius 14, Gabrielius Ramonas 12.

„Sąlytis-Litena“: Andrius Fiodorovas 15, Paulius Miškinis (10 atk.kam.) 10.

„Vilniaus KM“ – „SKM-Haribo“ 87:72

„Vilniaus KM“: Kristupas Totoris 24, Rytis Meškauskas ir Algirdas-Povilas Vaškelis po 11.

„SKM-Haribo“: Matas Budginas 22, Kristupas Gabrielius Kuklys 14.

MRU – „LEU-Šviesa“ 78:72

MRU: Modestas Gilys 21, Lukas Motiejūnas 13, Rokas Jukonis (6 rez.perd.) 12.

„LEU-Šviesa“: Algirdas Palaima (6 kld.) 19, Gediminas Povilauskas (10 atk.kam.) ir Justinas Gečas (6 rez.perd.) 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius