-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 08

Po motinystės atostogų grįžtanti Eglė Šulčiūtė žais „Utenos“ krepšinio ekipoje

Prie komplektacijos pabaigos artėjančiam „Utenos“ klubui į savo gretas pavyko prisivilioti Eglę Šulčiūtę, su kuria penktadienį pasirašyta sutartis. 28 metų 190 cm ūgio puolėja grįžta į didįjį krepšinį po motinystės atostogų. Pastarąjį kartą E.Šulčiūtė žaidė Salamankos „Perfumerias Avenida“ komandoje, su kuria 2013 metų balandį tapo Ispanijos čempione.
Eglė Šulčiūtė
Eglė Šulčiūtė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per savo karjerą E.Šulčiūtė taip pat yra rungtyniavusi Vilniaus „Lintel 118“, Alytaus „Snaigės“, Vilniaus „Lietuvos Telekomo“, Vilniaus TEO, Kauno „VIČI-Aisčių“ komandose bei gynusi Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Prancūzijos klubų garbę.

Nuo 2002 metų Lietuvos moterų rinktinės garbę ginanti aukštaūgė šią vasarą padėjo mūsų šalies nacionalinei komandai iškovoti kelialapį į kitų metų Europos čempionatą. Atrankoje turnyre „Utenos“ naujokė vidutiniškai žaisdavo po 11 minučių, įmesdavo 4,8 taško (50 proc. dvitaškių) ir atkovodavo 2,8 atšokusio kamuolio.

Puikų 2012-2013 metų sezoną E.Šulčiūtė sužaidė prieš pat motinystės pertrauką. Lietuvė moterų FIBA Eurolygoje rungtyniaudavo po 25 minutes, įmesdavo 10,4 taško, sugriebdavo 4,6 kamuolio ir atlikdavo 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Kaip teigė „Utenos“ direktorius Rolandas Jarutis, klubas dar intensyviai dairosi lengvojo krašto puolėjos pozicijoje rungtyniaujančios krepšininkės. „Uteną“ taip pat papildys ir kelios itin perspektyvios žaidėjos.

Šį tarpsezonį „Utena“ išsaugojo vyriausiąjį trenerį Alfredą Vainauską ir tris žaidėjas – Kristiną Alminaitę, Moniką Aleksaitę bei Ritą Žilinskaitę. Klubas taip pat pasirašė sutartis su gerai žinomomis krepšininkėmis – Rima Valentiene, Egle Šikšniūte, Gabriele Gutkauskaite ir Greta Šniokaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius