Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 22

Pocius: esame ant bangos

Įspūdingai žaidęs ir net penkis tritaškius pataikęs Martynas Pocius, labiausiai prisidėjęs prie gražios Kauno „Žalgirio“ pergalės prieš Maskvos srities „Chimki“ ekipą, po rungtynių tvirtino, jog žalgiriečiai pastaruoju metu yra kupini pasitikėjimo savimi.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečio kėlinuko pabaigoje ir ketvirto pradžioje į nugarą „Žalgiriui“ alsavusius „Chimki“ krepšininkus tiesiog sugniuždė keli įspūdingi M.Pociaus tritaškiai, po kurių Rusijos ekipa nepajėgė atsitiesti. Iš viso 26 taškus surinkęs gynėjas akcentavo, jog sirgalių sukurta atmosfera Kauno halėje buvo nepakartojama ir stipriai prisidėjo prie kauniečių sėkmės kovoje dėl trečiosios VTB Vieningosios lygos vietos.

„Manau, buvo geros rungtynės. Atmosfera halėje buvo tikrai puiki ir tai mums davė daug, buvo lengviau žaisti. Šiandien nebuvo tiek spaudimo. Trečiame kėlinyje varžovai buvo išsiveržę į priekį, mums pavyko juos prisivyti ir džiugu, kad galėjome padovanoti žiūrovams pergalę, – po rungtynių kalbėjo M.Pocius ir prisipažino, jog nesitikėjo tokio įspūdingo savo pasirodymo: – Manau, mūsų komandos moralinė dvasia lėmė pergalę. Po kelių pastarųjų rungtynių esame ant bangos. Pasitikime savimi. Po pastarųjų kelerių varžybų atsirado daugiau vidinės ramybės.“

Išskyrė komandinį žaidimą

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris R.Butautas buvo patenkintas savo komandos pasirodymu, tačiau išskyrė itin prastai sužaistą antrą rungtynių ketvirtį.

„Šiandien žaidėme neblogai. Jeigu kelias atkarpas išmestume, bendras vaizdas būtų neblogas. Antro kėlinuko pabaigoje praradome iniciatyvą, tačiau vėliau gerai gynėmės, žaidėme komandinį žaidimą ir tai padėjo pasiekti pergalę. Mūsų jauniems žaidėjams tai yra labai didelė patirtis. Šios trys Rusijos komandos yra labai stiprios ir objektyviai stipresnės už mus“, – kalbėjo strategas.

Paprašytas spėti VTB Vieningosios lygos finalo baigtį, R.Butautas to daryti nesiryžo: „Prognozės – blogas dalykas ir aš nesiimsiu to. Tai yra vienodo meistriškumo komandos. Prieš savaitę tarpusavio mače pergalę iškovojo „Unics“, tad šiandien CSKA norės atsirevanšuoti.“

R.Butautas taip pat neišdavė, kurią komandą palaikys finale. Specialistas patikino, kad sirgs už gražų krepšinį, ir mandagiai išsisuko nuo klausimo.

P.Jankūnas pajautė, ką reiškia žaisti halėje

Maskvos srities „Chimki“ legionierius Paulius Jankūnas, kovoje dėl trečios vietos nepelnęs nė taško, buvo apstulbintas audringos atmosferos, kurią Kauno halėje sukūrė krepšinio sirgaliai.

„Patyriau savo kailiu, ką reiškia kovoti su „Žalgiriu“ halėje. Dabar žinau, ką jaučia priešininkai, žaisdami čia. Šiandien emocijos truputėlį nugalėjo. Visi sirgaliai, atmosfera padarė savo. Šiaip smagu buvo viską pamatyti iš kitos pusės“, – kalbėjo puolėjas.

„Mes pradėjome rungtynes dar galvodami apie vakarykštį mačą, o „Žalgiris“ buvo žymiai rimčiau nusiteikęs. Vėliau pagerinome komandinį žaidimą, gynybą ir prisivijome. „Žalgiris“ laimėjo dėl fantastiško tritaškių pataikymo“, – po mačo kalbėjo Rusijos ekipos treneris Sergio Scariolo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius