Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 06

Prancūzai ir be Parkerio į veikė italus

Papildomamą atrankos į Europos krepšinio čempionatą turnyrą sėkmingai pradėjo Prancūzijos rinktinė. Trečiadienį išvykoje ji be savo lyderio Tony Parkerio po dramatiškos kovos ir pratęsimo 80:77 (21:15, 14:14, 16:22, 15:15, 14:11) palaužė italų krepšininkus.
Prancūzai pergale pradėjo papildomą atrankos turnyrą
Prancūzai pergale pradėjo papildomą atrankos turnyrą. / „Scanpix“ nuotr.

Iš medikų apžiūros San Antonijuje nespėjusiai grįžti prancūzų žvaigždei T.Parkeriui nereikės iš apmaudo graužti nagų. Ir be jo prancūzai papildomo atrankos turnyro B grupėje sugebėjo sėkmingai startuoti.

Nuo pat rungtynių pradžios svečiai ėmėsi iniciatyvos ir po kelių minučių jau pirmavo 16:6. Antrajame kėlinyje šiek tiek sutrikusiems italams pavyko išlyginti žaidimą, tačiau įpusėjus dvikovai jų varžovai vėl išsiveržė į priekį – 35:29.

Vėliau du kėlinius vyko lygi kova, nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnio pranašumo. Likus 11 sekundžių iki rungtynių pabaigos rezultatas buvo lygus – 66:66, tačiau kamuolį turintys prancūzai iš vidutinio nuotolio nepataikė.

Per pratęsimą iš pradžių savo žaidimą primetė aikštės šeimininkai ir pabėgo į priekį – 71:66, tačiau greitai Prancūzijos rinktinė taikliais metimais išlygino ir persvėrė rezultatą. Likus žaisti 20 sekundžių italai atsiliko 3 taškais – 75:78, tačiau padarė apmaudžią klaidą perduodami kamuolį prie tritaškio linijos stovinčiam lyderiui Marco Belinelli. Svečiai pergalės iš rankų nebeišleido.

Nugalėtojams po 20 taškų pelnė Nicolas Batumas ir Florent'as Pietrusas, 15 – Borisas Diaw. Italų gretose nesustabdomas buvo M.Belinelli. Jo sąskaitoje – 26 taškai. 13 taškų pridėjo Angelo Gigli, 10 – Andrea Bargnani.

Kitose trečiadienio rungtynėse A grupėje Portugalijos krepšininkai namie 56:62 (11:19, 11:17, 14:17, 20:9) nusileido Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei. Nugalėtojams 15 taškų pelnė Nihadas Dedovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius