Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 08

Prancūzai nevargo su suomiais

Papildomame kvalifikaciniame turnyre dėl patekimo į Europos vyrų krepšinio čempionatą prancūzai šeštadienį namie gan po lengvos kovos 82:72 įveikė Suomijos rinktinę ir B grupėje iškovojo jau antrą pergalę.
T.Parkeris didžiąją rungtynių dalį praleido ant atsarginių suolo
T.Parkeris didžiąją rungtynių dalį praleido ant atsarginių suolo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savaitės pradžioje po pratęsimo prancūzai svečiuose šiaip ne taip įveikė italus ir šeštadienį savo aikštėje, kartu su grįžusiu iš JAV lyderiu Tony Parkeriu, tikėjosi lengvos kovos su suomiais.

Aikštės šeimininkai pirmavo nuo pirmos minutės, tačiau svečiai iš Suomijos nuolat lipo jiems ant kulnų ir neleido nė akimirkai atsipalaiduoti. Prancūzai pirmajame kėlinyje pabėgo į priekį 21:9, tačiau suomiai kitame ketvirtyje tą pranašumą ištirpdė iki 2 taškų – 30:28.

Prancūzams vėl atsiplėšti pavyko tik įpusėjus rungtynėms – 46:35, o likus žaisti 10 minučių iki dvikovos pabaigos jų pranašumas išaugo iki 16 taškų – 63:47. Paskutiniame kėlinyje suomiai dar mėgino kabintis varžovams į atlapus, bet prancūzai jiems pavojingai priartėti nebeleido.

T.Parkeris nugalėtojų gretose žaidė vos 5 minutes ir pelnė tris taškus. Antoine'as Diot'as pelnė 16 taškų, Nikolas'as Batumas – 14, Florent'as Pietrusas – 12, Borisas Diaw – 10 taškų. Suomių rinktinėje išsiskyrė Samuelis Haanpaa. Jo sąskaitoje 21 taškas.

Kitose šeštadienį vykusiose rungtynėse A grupėje antrą pergalę į savo sąskaitą taip pat įsirašė Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai. Jie savo aikštjė 82:77 nugalėjo Belgijos rinktinę. Nugalėtojams 18 taškų pelnė Nihadas Dedovičius. Kenanas Bjaramovičius pridėjo 10 taškų ir 9 atkovotus kamuolius, Ratko Vardos sąskaitoje – 13 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius