Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 21

Prancūzas Joakimas Noah – geriausiai besiginantis NBA žaidėjas

NBA lygoje prasidėjo individualių apdovanojimų už žaidimą reguliariajame sezone dalybos. Geriausiu besiginančiu krepšininku antrus metus pripažintas europietis. Juo tapo 29-erių metų 211 cm ūgio prancūzas iš „Chicago Bulls“ klubo Joakimas Noah.
Joakimas Noah
Joakimas Noah / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią vasarą su rinktine Europos čempionu tapęs prancūzas „Bulls“ ekipoje tapo itin svarbia figūra, kai po traumos iš rikiuotės iškrito Derickas Rose'as, o Loulas Dengas buvo išmainytas. J.Noah yra tikras Čikagos ekipos gynybos lyderis.

Portalas krepsinis.net rašo: Per 100 atakų „buliai“ į savo krepšį vidutiniškai praleidžia po 97,8 taško, kas yra labai geras rodiklis, o prie viso šito labiausiai prisideda J.Noah. Aukštaūgis yra pirmas lygoje pagal gynybos įvertinimą (95,8 proc.), kuris yra apskaičiuojamas pagal praleidžiamus taškus, kai krepšininkas yra aikštėje, ir pagal rodiklį, kiek jo gynyba lemia komandos pergalę – 6,6.

J.Noah šį sezoną per 80 mačų įmesdavo po 12,6 taško, sugriebdavo po 11,3 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo, po 1,2 kamuolio perimdavo ir išrašydavo po 1,5 bloko.

Perai šis prizas atiteko ispanui Marcui Gasoliui. Šis prizas teikiamas nuo 1982 metų ir J.Noah yra tik ketvirtas ne amerikietis, jį laimėjęs. Šeštus metus iš eilės apdovanojimas atiteko „centrui“.

Kongo krepšininkas Dikembe Mutmbo ir Benas Wallace'as prizą yra laimėję po 4 kartus, Dwightas Howardas – tris kartus, Sidney Moncrief, Dennisas Rodmanas, Hakeemas Olajuwonas ir Alonzo Mourningas – po dukart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius