Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 20

Prienų ekipos rėmėjas Antanas Guoga apie pajuokos vertą LKL mažojo finalo seriją: „Laukti mėnesį yra neprotinga“

Antradienį pakvipo nemalonia sensacija: pasipylė pranešimai, kad Prienų „TonyBet“ be kovos perleis bronzą Vilniaus „Lietuvos rytui“, „LKL mažojo finalo serija gali neįvykti“. Ne dėl to, jog Prienų klubas žlunga, o dėl to, jog Lietuvos krepšinio lygos (LKL) tvarkaraštis sudarytas taip, jog ekipų akistata dėl bronzos gali prasidėti tuomet, kai naujieji LKL čempionai jau seniai mėgausis poilsiu.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jei panorote išvysti įnirtingą kovą dėl LKL bronzos tarp Prienų „TonyBet“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipų ir apsilankėte oficialioje LKL svetainėje, nenustebkite, kad ten šių komandų akistatos tvarkaraštyje išvis nėra.

Lietuvos krepšinio lygoje susidarė unikali situacija, kai trečios vietos laimėtojas paaiškės po to, kai diskusijos apie didįjį finalą jau gali būti ir nurimusios. To priežastis – Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos dalyvavimas atvirajame Rusijos čempionate, VTB lygoje. Šiuo metu vilniečiai varžosi ketvirtfinalio serijoje su Liubercų „Triumf“, kurioje pirmauja 2:0. Jeigu taip atsitiks, kad „Lietuvos rytas“ pasieks turnyro finalą, Prienų „TonyBet“ ekipai savo varžovų tektų laukti mėnesį.

LKL finalas, kuriame dėl aukso susigrums Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos  „Neptūnas“, prasideda jau šį ketvirtadienį, gegužės 22 d.

Šis scenarijus rimtai suerzino „TonyBet“ klubo atstovus. Vyriausiasis ekipos treneris Virginijus Šeškus alfa.lt naujienų portalui teigė, kad komanda svarsto įvairius variantus, tarp kurių ir atsisakymas žaisti šią seriją. Viena pagrindinių to priežasčių – finansinė. Klubui neapsimoka laikyti žaidėjus ir jiems mokėti už treniruotes, kai sezonas visuose kituose frontuose pasibaigęs. Krepšinio specialistas V.Šeškus guodėsi, kad tai finansiškai yra pražūtinga komandai, nes rėmėjų paieška niekuomet nebuvo lengva.

Pagrindinis komandos rėmėjas, bendrovės „TonyBet“ vadovas Antanas Guoga taip pat piktinosi, kad susidarė tokia kurioziška situacija. Anot jo, tokio likimo nenorėtų nei viena komanda.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Antanas Guoga
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Antanas Guoga

– Kaip komandos rėmėjas, ką galvojate apie tokią susidariusią situaciją LKL lygoje? – paklausė 15min.lt A.Guogos.

– Na, tai tikrai kvaila situacija, kad mūsų komanda turi laukti taip ilgai. Taip paprasčiausiai neturėtų būti. Mums ta serija ir taip nieko nereiškia. Nei mes matome didelių galimybių laimėti, nei yra interesas laukti serijos po to, kai finalas buvo taip arti. Tai nėra lengva ir psichologiškai. Be to, žaidėjai jau galėtų ir turėtų ilsėtis. Pavyzdžiui, Žygimantas Janavičius, kuris yra pakviestas į Lietuvos rinktinę. Prioritetas turėtų būti, kad jis pailsėtų ir turėtų geriausius šansus atstovauti Lietuvai.

– Prienų ekipoje visą sezoną buvo problemų dėl žaidėjų traumų. Tai turbūt taip pat turi įtakos komandai?

– Taip, žaidėjų ir taip nėra, o dar reikia galvoti, kaip sužaisti seriją dėl bronzos. Turėtume leisti jiems ilsėtis. Komanda sezono tikslus jau įvykdė. Dabar mes beveik be tikslo laimėti ir be žaidėjų, su kuriais tai turėtume bandyti daryti. Nei galimybių, nei noro. Kuriozinė situacija.

– Kas kaltas dėl tokios situacijos? LKL nuolaidžiavimas „Lietuvos rytui“ ir VTB lygai?

– Čia tiesiog reikia sveiko proto turėti ir priimti ryžtingą sprendimą. Lyga turėtų suprasti, kad žaidėjams svarbiausia pailsėti. „Žalgiris“ būtų toks pat pasipiktinęs šioje situacijoje. Ir dar labiau. Jiems tai būtų išvis blogai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus

– Virginijus Šeškus minėjo, kad situacija labai nepalanki ir finansiškai. Žaidėjų išlaikymas visgi kainuoja.

– Taip, klubo finansinės galimybės taip pat yra ribotos. Turime tartis su LKL ir „Lietuvos rytu“, kad ši situacija būtų išspręsta. Galbūt leisime žaisti jauniems žaidėjams ir tai bus kaip draugiškos rungtynės. Juk kas norėtų rimtai laukti tokios serijos? Kitas gresiantis dalykas yra ir žaidėjų traumos. Kas bus, jeigu po to svarbūs žaidėjai patirs rimtas traumas? Žodžiu, yra daug nepalankių niuansų ir šią situaciją reikia spręsti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius