-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 12

Prienų „Rūdupis“ kitą sezoną labiau norėtų žaisti ULEB Europos taurėje

Po bronzinio finišo LKL pirmenybėse „Rūdupis” kitą sezoną ketina debiutuoti tarptautinėse varžybose. Bet Prienų ekipa kol kas nežino, kuriame turnyre žaistų – ULEB Europos taurės ar FIBA Iššūkio taurės, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
„Rūdupio“ komandos džiaugsmas
„Rūdupio“ komandos džiaugsmas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Dabar jau galutinai aišku, kad kitais metais būtinai žaisime Europoje, – sakė „Rūdupio” prezidentas Naglis Jaruševičius. – Tik dar reikia išsiaiškinti, kuriame turnyre.”

„Rūdupis” labiau norėtų žaisti ULEB Europos taurės varžybose, bet iškyla daug klausimų, ar Prienų ekipa pateks į antrąjį pagal lygį Europos krepšinio turnyrą, kuriame šį sezoną žaidė „Šiauliai”.

Jei Vilniaus krepšininkai kartu su Kauno „Žalgiriu” vėl žaistų Eurolygoje, „Rūdupis” turėtų daugiau galimybių patekti į Europos taurės turnyrą. Jei „Lietuvos rytas” netaptų LKL čempionu, vilniečiai rudenį žaistų Eurolygos atrankos varžybose, o nesėkmės atveju atsidurtų Europos taurės varžybose. Tada „Rūdupiui” tektų įveikti Europos taurės turnyro atrankos barjerą.

Europos taurės turnyro rengėjai yra nustatę ir kitų reikalavimų, kurie gali tapti kliūtimi trečiajai Lietuvos komandai.

„ULEB nori, kad klubai Europos taurės varžybose turėtų 5 tūkst. vietų sales, o minimalus reikalavimas – 3,5 tūkst. Bet galbūt „Rūdupis” galėtų rungtyniauti atnaujintoje Alytaus arenoje?” – svarstė Š.Kliokys.

Jei Europos taurės turnyro rengėjai nepriimtų „Rūdupio”, LKL bronzos medalių laimėtojai pasiryžę žaisti FIBA Iššūkio taurės varžybose.

„Jei nepatektume į Europos taurės turnyrą, tikrai žaistume FIBA Iššūkio taurės varžybose. Norime ne tik žaisti, bet ir garbingai atstovauti savo šaliai”, – „Lietuvos rytui“ pabrėžė „Rūdupio” prezidentas N.Jaruševičius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius