Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 11

Prieš praveriant NBA Šlovės muziejaus duris – liaupsės Arvydui Saboniui

Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio pavardė penktadienį amžiams bus įrašyta NBA Šlovės muziejuje.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis sulaukia išskirtinio dėmesio. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Artėjant reikšmingam įvykiui 46-erių A.Sabonis kitoje Atlanto pusėje sulaukia išskirtinio dėmesio. Reportažą apie buvusį Portlando „Trail Blazers“ krepšininką parodė NBA televizija (žiūrėkite žemiau), netyli ir JAV žiniasklaida.

Išskirtinę pagerbimo šventę A.Saboniui žada ir Portlando miestas, kai lietuvis čia apsilankys rugpjūčio 18 dieną – pirmą kartą nuo 2003 metų, pasibaigus jo karjerai NBA lygoje.

„A.Sabonis turbūt yra paslaptingiausias iš visų Šlovės muziejaus laureatų. Daugumą geriausių savo karjeros metų jis praleido Europoje ir NBA gerbėjai neturėjo galimybės išvysti jo geriausio žaidimo. Nors į NBA lygą jis atvyko jau 31-erių, o daug jo galimybių apribojo sunkios traumos, A.Sabonis turbūt yra geriausiai kamuolį perdavinėjęs aukštaūgis“, – lietuvį gyrė NBA televizijos apžvalgininkas Rickas Kamla.

„Žaisti kartu su A.Saboniu buvo kažkas nerealaus. Ne mes galvodavome, kaip atiduoti jam kamuolį, o jis mums. A.Sabonio galimybės krepšinio aikštėje buvo neįtikėtinos“, – pridūrė „Trail Blazers“ ekipoje 1999–2001 metais kartu su A.Saboniu rungtyniavęs Steve'as Smithas.

Pats A.Sabonis, anot JAV žiniasklaidos, stebisi jam skiriamu dėmesiu, tačiau jaučiasi pagerbtas.

„Kalbėjau su juo, kai jį išrinko į Šlovės muziejų. Jo atsakymas buvo tipinis: „Ką aš padariau, kad to nusipelnyčiau? Nežinau.“ A.Sabonis visada buvo labai kuklus, tačiau jaučiasi tikrai pagerbtas“, – dienraščiui „The Oregonian“ kalbėjo buvęs „Trail Blazers“ fizinio parengimo treneris Jay Jensenas.

A.Sabonis oficialiai į NBA Šlovės muziejų bus priimtas rugpjūčio 12 dieną Springfylde. Pagal tradiciją naują muziejaus narį pristatys anksčiau išrinktas – „Trail Blazers“ legenda Billas Waltonas.

Iškilmingos ceremonijos metu, bus pagerbti dar devyni žaidėjai ir treneriai, tarp kurių bus ir skandalingasis Čikagos „Bulls“ puolėjas Dennisas Rodmanas.

A.Sabonis NBA lygoje rungtyniavo septynis sezonus (1995–2001 m. ir 2002–2003 m.) – visus „Trail Blazers“ ekipoje. NBA naujokų biržoje jis buvo pašauktas dar 1986 metais, tuomet aukščiausiu ne amerikiečiui šaukimu – 24, tačiau dėl politinės situacijos ir traumų į NBA lygą atvyko tik 1995 metais.

A.Sabonis šešis kartus buvo išrinktas geriausiu Europos krepšininku, tapo olimpiniu (1988 m. Seule su Sovietų rinktine) ir pasaulio čempionu (1982 m. Kolumbijoje su Sovietų rinktine). Lietuvai atgavus nepriklausomybę A.Sabonis padėjo mūsų šalies rinktinei laimėti du olimpinius medalius (bronzą 1992 m. Braselonoje ir 1996 m. Atlantoje) bei Europos vicečempionės titulą (1995 m. Graikijoje).

Verta pažymėti, jog pernai A.Sabonis buvo įtrauktas į FIBA Šlovės muziejų.

Vaizdo reportažas apie A.Sabonio karjerą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius