Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 16

Pusšimtis parlamentarų gelbės „Žalgirį“

Ketvirtadienio vakarą pustuštei Seimo salei „prisikėlėjas“ Mantas Varaška pristatė Seimo narių kreipimąsi į Vyriausybę dėl skolos Kauno „Žalgiriui“ grąžinimo.
"Žalgirio" sirgaliai
"Žalgirio" sirgaliai / 15min/Eriko Ovčarenko nuotr.
Temos: 1 Seimas

Kauno krepšinio komandai 1998 laimėjus „Eurolygą“ tuometinė konservatorių Vyriausybė šiai komandai paskyrė 5,1 mln Lt, tačiau iki šiol nepervesta 1,9 mln. Lt. Šiuos pinigus grąžinti ir prašo Seimo nariai.

Kreipimąsi į Vyriausybę dėl skolos „Žalgiriui“ grąžinimo pasirašė visų frakcijų atstovai. Kreipimąsi inicijavo abiejų liberalų partijų bei „prisikėlėjų“ atstovai, o pasirašė 50 Seimo narių iš visų frakcijų. Tarp pasirašiusiųjų – Vilijos Blinkevičiūtės, Ryto Kupčinsko, Laimonto Diniaus ir kitų parlamentarų pavardės.

Pasak M. Varaškos, jis į „Žalgirio“ problemą žvelgia iš teisinės pusės – esą Vyriausybės nutarimas yra galiojantis ir tuos pinigus reikia pervesti, o jei klubas kreiptųsi į teismą dėl įgaliojimų nevykdymo, juos tikriausiai, anot jo, lydėtų sėkmė ir valdžia turėtų padengti ir teismo išlaidas.

„Situacija išsikirtinė, nes kalbame ne apie paprastą paramą, bet apie dešimties metų senumo Vyriausybės nutarimo įgyvendinimą“, – paklaustas, ar sėkmės atveju tokia Vyriausybės parama netaptų precedentu kitiems sporto klubams prašyti paramos krizės laikotarpiu, teigė parlamentaras.

„Mes esam penkiasdešimt žmonių, tokie taikūs tarpininkai tarp „Žalgirio“, Vyriausybės ir savivaldybės, kad kuo optimaliau būtų galima išspręsti komandos veiklos problemas“, – kalbėjo Seimo narys.

M.Varaška teigė, kad neformalių koalicijos partnerių susitikimų metu premjeras Andrius Kubilius informuotas apie tokią parlamentarų iniciatyvą.

Pastaruoju metu „Žalgiriui“ paramą demonstruoja įvairūs visuomenės veikėjai – tarp jų ir leidėjas Vitas Tomkus. M.Varaška teigė, kad jų iniciatyva su tuo nesusijusi – esą V.Tomkus nevaldo nė vienos „Žalgirio“ akcijos, todėl klubas jam nepriklauso. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius