-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 01

R.Kuncaitis: „Po kelerių gerų rungtynių bedvasei komandai gali išaugti sparnai“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai išvyko į Sieną, kur Eurolygos turnyre bandys iškovoti gyvybiškai svarbią pergalę. Tiesa, visi faktai – ne Aleksandro Trifunovičiaus auklėtinių pusėje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kšyštofo Lavrinovičiaus ir Rimanto Kaukėno atstovaujami Italijos čempionai užtikrintai žengia su penkiomis pergalėmis. Tuo tarpu Lietuvos čempionų kraityje – tik vienas laimėjimas. Beje, su kiekvienu pralaimėjimu „Lietuvos ryto“ viltys patekti į kitą etapą tirpsta kaip sniegas pavasarį, todėl nesėkmės kaina – itin didelė.

Ginklų „Lietuvos ryto“ klubui ir jo gerbėjams siūlo nesudėti Klaipėdos „Neptūno“ strategas Robertas Kuncaitis. Anot specialisto, vilčių laimėti visuomet yra.

„Kol rungtynės nesibaigia, šansų turi visos komandos. Nors „Montepaschi“ žais namuose, turi ilgesnį atsarginių suolą ir yra labai stipri komanda, jeigu kauniesi iš visų jėgų, vilčių yra visuomet“, – tikino R.Kuncaitis.

– Kaip vertinate „Lietuvos ryto“ galimybes patekti į „Top-16“?

– Situacija yra sudėtinga. Vilniečiams reikia įveikti vieną iš grupės lyderių – „Montepaschi“ arba „Regal Barcelona“. Viliuosi, kad tas šautuvas vieną kartą iššaus. „Lietuvos ryto“ komandoje nesimato dvasios, bet tikiuosi, kad bent vienas rungtynes prieš grupės grandus jie laimės. Galbūt net pavyks parklupdyti „Regal Barcelona“.

– Komandą papildęs Š.Jasikevičius pagerino „Lietuvos ryto“ žaidimą ar vis dėlto tai tik miražas, kurį sukūrė emocinis pakilimas?

– Jasikevičius yra svarbus būtent tomis emocijomis, atakų organizavimu. Puolime jis ir kitus žaidėjus daro geresnius. Vis dėlto jis vienas visko neišsprendė ir neišspręs.

– Ko „Lietuvos rytui“ trūksta norint įveikti ne tik tokius varžovus kaip „Cibona“?

– Manau, kad „Lietuvos rytas“ dabar yra psichologinėje ir dvasinėje duobėje. Pirmiausiai reikia labiau pasitikėti savimi.

– Nepaisant blogų rezultatų, ar „Lietuvos ryte“ yra žaidėjų, kurių žaidimas šiemet džiugina ir maloniai stebina?

– Mano nuomone, toks žaidėjas yra Valančiūnas. Nesvarbu, kad jis labai jaunas. Jis tikrai vertas vietos starto penkete ir aikštelėje praleidžiamo laiko. Jonas įrodė, kad komandai yra svarbus krepšininkas.

– „Lietuvos ryto“ treneris A.Trifunovičius nuolat kartoja, kad žaidimas gerėja, bet ar vilniečiams galiausiai pavyks atsiskleisti, ar tiesiog komandos pajėgumas yra ribotas?

– Komandai reikia kelerių gerai sužaistų rungtynių ir iki tol bedvasei buvusiai komandai gali išaugti sparnai. Tuo tarpu iki tol viską laimėjusią ekipą dvi nesėkmės gali nugramzdinti į didelę duobę. Po sėkmingų rungtynių ruožo savaime padidėtų pasitikėjimas savo jėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius