Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 20

R.Šiškauskas: atvažiavome laimėti (nuotraukos)

Trečiadienį po pietų į laikinąją sostinę atskridusios Maskvos CSKA ekipos vienas lyderių Ramūnas Šiškauskas dar nėra tikras, ar galės padėti savo ekipai Kauno halėje vyksiančiose VTB Vieningosios lygos finalo ketverto varžybose.
Komandos nariai oro uoste
Komandos nariai oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

31 metų lietuvis sausio mėnesio pradžioje patyrė kairės rankos traumą. Nors buvo skelbiama, kad trečią sezoną Maskvos CSKA ekipai atstovaujantis krepšininkas negalės žaisti tik savaitę, artėjantį ketvirtadienį ir penktadienį Kaune vyksiančiose VTB finalo ketverto varžybose Rusijos čempionams gali tekti verstis be vieno iš savo lyderių.

Pats R.Šiškausas tvirtino dar jaučiantis rankos skausmus ir patikino, jog sprendimas dėl pasirodymo ant Kauno sporto halės parketo veikiausiai paaiškės tik prieš pat pusfinalio rungtynes su  Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

Užduotis – laimėti

– Kokie tikslai CSKA keliami šiame finalo ketverte? – žurnalistai paklausė R.Šiškausko.

– Laimėti, aišku. Kaip ir kiekviename turnyre, tikslai yra aukščiausi. Aišku, čia suvažiavo stiprios komandos, bus sunku.

– Kaip jūsų savijauta? Ar esate pasiruošęs žaisti?

– Dar traumos visiškai neišsigydžiau.  Ar žaisiu, sunku pasakyti. Varžybos tik rytoj, žiūrėsime, kaip jausiuosi šiandieninėje treniruotė, ir matysime situaciją.

– Ką galėtumėte pasakyti apie rytdienos varžovą – Maskvos srities „Chimki“ ekipą?

– Visos finalo ketverte žaisiančios komandos yra stiprios. „Chimki“ yra gerai pažįstamas varžovas, turintis daug pajėgių žaidėjų. Paprasčiausiai reikės sunkiai ir, matyt, visas rungtynes kovoti iki galo. Manau, nugalėtojas paaiškės tik pačioje mačo pabaigoje.

– Kaip paveikė komandą pralaimėjimas Kazanės „Uniks“ ekipai Rusijos lygoje?

– Galbūt tai parodė, kad reikia su visais ir visada žaisti visa jėga. Tas pralaimėjimas dar labiau turėtų sukaupti visą komandą, sutelkti visų dėmesį.

„Žalgirio“ nenurašo

– Į Kauną atvažiuoja trys Europos krepšinio grandai ir Kauno „Žalgiris“ šalia jų atrodo kiek kukliau. Ar galima „Žalgirį“ laikyti šio finalo ketverto autsaideriu?

– Tikrai taip nemanau. Negalima sakyti, kad čia atvažiavo supergrandai, o „Žalgiris“ atėjo iš kažkokios antrosios lygos. Nereikia žiūrėti į komandų biudžetus – juk žaidžia ne pinigai, o žaidėjai. „Žalgiris“ dabar atrodo daug geriau, o paskutinės dvejos rungtynės Eurolygoje jiems, manau, suteikė papildomos energijos. Tikrai jie nėra autsaideriai.

–  Jei prabilote apie Eurolygą, kaip galėtumėte įvertinti „Top-16“ grupę, į kurią pateko jūsų komanda?

– Burtai yra burtai, varžovų nepasirinksi, bet tikrai tai nėra mirtininkų grupė. Manau, kad burtai buvo palankūs.

– Lietuvoje pabūsite kiek ilgiau nei įprasta. Ar planuojate susitikti su artimaisiais bei draugais?

– Turbūt nebus tiek laiko, kad galėčiau kur nors nuvažiuoti, nes bus treniruotės ir varžybos. Be to, reikia ir poilsio tarp varžybų. Ne atostogauti čia atvažiavau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius