Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25

Ramūnas Šiškauskas: apie prasidėjusią gatvėje karjerą, poilsį nuo krepšinio bei sprendimą kabinti batelius ant vinies

Praėjo kiek daugiau nei vieneri metai po to, kai vienas garsiausių pastarųjų metų Europos krepšininkų, Ramūnas Šiškauskas, pranešė baigiantis profesionalo karjerą.
LeBronas Jamesas ir Ramūnas Šiškauskas
LeBronas Jamesas ir Ramūnas Šiškauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tinklalapiui SportoTV.lt pavyko pakalbinti ryškiai Europoje žibėjusią krepšinio žvaigždę, kuri atskleidė, jog pirmieji metai be aukščiausio lygio krepšinio suteikė puikią progą atsipūsti gyvenime.

„Krepšininko gyvenimas yra sunkus. Šiuo metu galiu pasakyti, jog nebeegzistuoju, o gyvenu. Dabar puikus laikas nuvažiuoti į kalnus paslidinėti ar paatostogauti kažkur kitur. Nesinori talpinti savęs į rėmus, jog viską reikia padaryti per vieną mėnesį“, – sakė R.Šiškauskas.

Prieš baigdamas profesionalo karjerą buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas rungtyniavo Europos granduose – Atėnų „Panathinaikos“ ir Maskvos CSKA. Būtent su šiomis ekipomis R.Šiškauskas po kartą laimėjo Eurolygos turnyrą – 2007 ir 2008 metais. 2011–2012 m. sezone CSKA pralaimėtas Eurolygos finalas buvo paskutinis lietuvio pasirodymas Europos klubiniame fronte.

VIDEO: „SportoTV.lt“ interviu su Ramūnu Šiškausku.

„Žmona netgi bandė įkalbinėti – pažaisk dar metus. Tarp mūsų buvo susitarimas – žaisiu tol, kol vyresnysis sūnus pradės lankyti mokyklą. Vadinasi, metai rezerve kaip ir buvo, tačiau sprendimas nebežaisti atėjo iš vidaus“, – pasakojo krepšininkas.

Ne paslaptis, jog R.Šiškauskas nebaigė jokios krepšinio mokyklos. Paprasta to priežastis – Kaišiadoryse tokios įstaigos nebuvo. Gatvėje ugdydamas krepšinio supratimą bei įgūdžius krepšininkas neliko nepastebėtas vienose iš moksleivių žaidynių.

„Būdavo taip: po pamokų grįžti namo, skambutis draugams, ką veiki, na, į aikštelę. Taip ir bumbsėdavome kamuolį kiekvieną dieną. Kaišiadoryse buvo sudaryta moksleivių rinktinė, žaidėjai surinkti iš visų mokyklų. Dalyvavome respublikinėse jaunių pirmenybėse ir kiek man vėliau teko girdėti mane pamatė treneris Kanapis – pasakojo R.Šiškauskas. – Jis treneriui Šarūnui Sakalauskui pasakė, jog yra neblogas vaikinas į kurį verta atkreipti dėmesį.“

SportoTV.lt tinklalapiui krepšininkas taip pat atskleidė požiūrį į šiandienines sporto mokyklas bei krepšininko uždarbį Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir kituose Europos klubuose.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius