-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 07

Renaldas Seibutis: man „Lietuvos ryte“ tenka ganėtinai svarbus vaidmuo

Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujokas Renaldas Seibutis tik atvykęs į šalies vicečempionų gretas ėmė daryti tai, ko iš jo tikimasi. Į Pirėjo „Olympiacos“ persikėlusio Martyno Gecevičiaus vietą užėmęs gynėjas iškart tapo vienu pagrindinių komandos ramsčių puolime.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors savo rezultatyvumu (vid. 15 tšk. Eurolygos atrankoje, 12,5 tšk. LKL, 11,8 tšk. VTB) bei kitomis išskirtinėmis savybėmis M.Gecevičiaus netektį R.Seibutis kompensuoja, lyginimų su buvusiu „Lietuvos ryto“ vedliu jis nemėgsta.

„Nenoriu kažko pakeisti – čia atvykau daryti tai, ko komandai reikia“, – tvirtino R.Seibutis.

- Po Europos čempionato ir rinktinės treniruočių stovyklos nemažai lietuvių sezono pradžioje sunkiai įsibėgėjo, tačiau jūs kol kas rungtyniaujate stabiliai sėkmingai. Kodėl?

- Net nežinau. Matote, rinktinėje buvau ne visą tą laiką (trenerių sprendimu Seibutis nepateko į dvyliktuką, – Krepsinis.net) ir nuo pat pradžių su komanda vyko tas fizinis pasiruošimas, todėl galbūt tai geresnės fizinės būklės priežastis.

- Į „Lietuvos rytą“ atvykote vietoje išvykusio Martyno Gecevičiaus. Kaip manote, kaip jums sekasi pakeisti buvusį klubo lyderį?

- Tikrai nenoriu kažko lyginti ar pakeisti. Atvažiavau čia daryti tai, ko komandai labiausiai reikia, padėti ekipai. O kaip sekasi tai daryti, spręsti ne man. Tiesiog darau taip, kad kuo daugiau padėčiau komandai laimėti.

- Sezono pradžioje puolimas dažnai grindžiamas per jus. Galbūt po sezono Turkijoje, kur buvote išreikštas lyderis, dabar imtis tokio vaidmens lengviau?

- Mūsų komandoje netrūksta žaidėjų, per kuriuos yra žaidžiama. Man taip pat tenka ganėtinai svarbus vaidmuo. Aišku, po Turkijos kažkiek lengviau, bet yra krepšininkų, kurie gali žaisti. Kaip sakė treneris, pas mus yra 12 vienodų žaidėjų, iš kurių vieną dieną gali sužaisti vienas, o kitas – kitą, ir visa tai visiškai nesureikšminama.

- Atrodo, kad esate įgavęs didelį trenerio pasitikėjimą. Kaip pavyko tai padaryti?

- To reiktų klausti trenerio. Tiesiog kiekvieną dieną stengiesi, dirbi treniruotėse ir yra, kaip yra.

- Stebint įvykius Eurolygoje ar žiūrint transliacijos nejaučiate graužaties, jog jūs ten turėjote būti?

- Aišku, jog jaučiu. Bet tai normalu.

- Po dvikovų LKL pirmenybėse labai norisi galiausiai kautis Europos taurėje, ar europinių rungtynių alkį atstoja VTB pirmenybės?

- Kiekvienos rungtynės yra svarbios ir žinome, kad kiekvienam susitikimui turime iš naujo kauptis. Tiesa, rungtynės Europoje duoda daugiau pasitikėjimo ir leidžia labiau sustyguoti žaidimą vietiniame fronte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius