-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 28

Renaldas Seibutis: „Gėda ir prieš save, ir prieš sirgalius“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos rūbinėje po pralaimėjimo 31-o taško skirtumu „Lokomotiv“ ekipai tvyrojo slogi nuotaika. Ekipos lyderiai Renaldas Seibutis ir Martynas Gecevičius sunkiai rinko žodžius ir pripažino, kad taip pralaimėti – gėda.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis ir Martynas Gecevičius / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Sunku kažką pasakyt. Turime prisiimti visą atsakomybę – šiandien žaidėme baisiai. To nenorėjome, rengėmės rimtai kovai, tačiau rezultatas yra toks, ir nieko dabar nepadarysi. Tikrai gėda – ir prieš žiūrovus, ir prieš save, ir prieš visą organizaciją. Girdėjome, kaip sirgaliai mums švilpė“, – apgailestavo komandos psichologinis lyderis R.Seibutis.

Gynėjas kalbėjo panašiai kaip treneris Dirkas Bauermannas, teigęs, kad atsitikus blogesniems dalykams, ekipa išsimuša iš vėžių.

„Atrodo, pradžioje žaidėme agresyviai, taip ir planavome. Vėliau pradėjo nesisekti gynyboje „du prieš du“, taip pat ir puolime, jie įmetė kelis metimus su pražangomis, ir mes išsimušėme. Kamuolys nebejudėjo, perdavimai neišėjo, prasidėjo padrikas žaidimas, kurio nepavyko sustabdyti“, – nesėkmės priežasčių bandė ieškoti R.Seibutis.

M.Gecevičius teigė, kad po tokių pralaimėjimų ieškoti nesėkmės priežasčių neverta, nes jų galima surasti kone kiekvienoje mačo atkarpoje. Gynėjas nemano, kad „Lietuvos rytas“ rungtynes pralaimėjo psichologiškai – tiesiog skirtumas pasidarė per didelis, todėl nusiteikti kovai nebepavyko.

„Kai rezultatas būna minus dvidešimt, ir tas nusiteikimas labai pasikeičia. Minus dvidešimt atlošti gali tik kartą iš 20 – vieną kartą jau tai padarėme rungtynėse su „Maccabi“ komanda“, – kalbėjo krepšininkas.

Paklaustas, ar žaidėjai dar pasitiki savo treneriu D.Bauermannu, snaiperis kiek pyktelėjo ir patikino, kad komandoje viskas gerai.

„Neprovokuokite mūsų – apie tai nekalbėsime, pas mus viskas gerai ir tokių problemų nėra. Taip, mums tikrai gėda, bet sezonas dar neįpusėjo, reikia žaisti toliau ir nekelti panikos. Pralaimėjimai yra mūsų darbo dalis“, – teigė M.Gecevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius