2010 12 24

Rimantas Grigas: „Buvo aiškiai pasakyta – reikia prasižengti“ (video)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams švenčių proga savo aistruoliams pergalės padovanoti nepavyko. Ketvirtadienį paskutinėse Eurolygos A grupės rungtynėse žalgiriečiai po dramatiškos kovos su pratęsimu nusileido Maskvos srities „Khimki“ komandai – 89:93. Po pralaimėjimo svečių ekipos vyriausiasis treneris Rimantas Grigas apgailestavo dėl nesėkmės ir teigė, jog pagrindinės to priežastys – drausmės stoka.
„Chimki“ ir „Žalgirio“ dvikova
„Chimki“ ir „Žalgirio“ dvikova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Norėčiau pasveikinti visus aistruolius švenčių proga ir padėkoti jiems už palaikymą. Norėjome atsidėkodami iškovoti pergalę bei padaryti jiems dvigubą šventę, deja, nepavyko. Tiek aš, tiek ir visa komanda labai dėl to apgailestaujame. Viena iš esminių priežasčių, kodėl pralaimėjome laimėtas rungtynes – nesilaikėme žaidybinės drausmės nei puolime, nei gynyboje“, – nesėkmės priežastis vardino treneris.

„Tai tęsiasi jau kelintose rungtynėse. Tiek tada, kai išsigelbėjome prieš lenkus, tiek ir susitikime su „Maccabi“. Vaikinams reikia dirbti ir gerinti žaidybinę drausmę. Būtent jos nebuvimas prie to privedė. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje buvo aiškiai pasakyta, kad reikia prasižengti. Sakiau, kad būtų atsargūs ir to nedarytų labai grubiai, tačiau – bauduotų. Po epizodo žaidėjas į šį patį klausimą taip pat negalėjo atsakyti... Išėjo, kaip išėjo, labai gaila, kad viskas taip baigėsi“, – lemiamą akistatos epizodą prisiminė R.Grigas.

„Žalgirio“ vairininkas teigė, jog pralaimėjimas – skaudus psichologiškai, tačiau trečioji vieta galutinėje A grupės rikiuotėje situacijos iš esmės nekeičia.

„Labai didelio skirtumo ar esi antras, ar trečias – nėra. Ši nesėkmė – daugiau psichologinis dalykas. Jau kurį mačą iš eilės komanda laimėtas rungtynes arba pralaimi, arba laimi su fortūnos pagalba. Taip neturėtų būti. Reikia labai stipriai dirbti ir daug ką tvarkyti, griežtai reikalaujant tiek treniruotėse, tiek rungtynėse“.

„Žinoma, po tokios baigties nuotaikos yra slogios. Juolab, taip pralaimėjome prieš pat šventes. Tačiau reikia žiūrėti į priekį ir taisytis. Yra daug taisytinų dalykų. Drausmės nesilaikymas tiek puolime, tiek gynyboje ir priveda prie aibės klaidų bei tokių pralaimėjimų, kokių neturėtų būti, ir kurių galima išvengti“, – teigė strategas.

Kauniečių treneris neįžvelgė problemų rotacijoje (aikštelėje pasirodė visi 12 krepšininkų), tačiau drausmės stoką akcentavo dar ir dar.„Galbūt viena iš priežasčių, kodėl Aco Petrovičius pasitraukė buvo ta, kad jam nepavykdavo įvesti reikiamos drausmės. Tai reikia spręsti griežtai, kad žaidėjai suprastų. Visuose susitikimuose privalu laikytis duodamo žaidybinio plano. Reikia suprasti, kad tuos uždavinius ne veltui reikia atlikti. Rotacija neišmušė iš ritmo. Mes kontroliavome žaidimą. Gal pačioje pradžioje nekaip atrodėme, tačiau vėliau atsitiesėme (man rodos, panašiai pradedame, o vėliau atsitiesiame jau kokiame septintame susitikime iš eilės), išlyginome žaidimą ir perėmėme iniciatyvą. Viskas buvo gerai, kol neprasidėjo drausmės nesilaikymas. Kartais kur nereikėjo bauduoti – baudavome, o kai buvo prašoma tai daryti – tai nebuvo padaryta. Visa tai ir privedė prie tokio rezultato“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius