Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 02

Rimas Kurtinaitis: jaučiu simpatijas Kauno „Žalgiriui“

Su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu Europos taurės turnyro nugalėtoju tapęs Rimas Kurtinaitis šiuo metu dirba Rusijoje, Maskvos srities „Khimki“ ekipoje. Vienas geriausių Lietuvos krepšinio specialistų su Rusijos žurnalistais pasidalijo savo mintimis prieš artėjantį Vieningosios lygos (VTB) mačą su Kauno „Žalgiriu“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / bc.chimki nuotr.

„Sezono pradžioje „Žalgirio“ krepšininkai tikrai netryško pasitikėjimu savimi. Jie visuose turnyruose žaidė neužtikrintai, o VTB lygoje sugebėjo laimėti tik du kartus. Šiuo metu „Žalgirio“ situacija Eurolygoje prasta, tačiau trečiadienio pergalė prieš Malagos „Unicaja“ ekipą kaip reikiant padidino jų šansus kovoti dėl patekimo į „Top 16“. Ši pergalė komandai suteikė motyvacijos, emocinio pasitenkinimo ir pasitikėjimo savo jėgomis“, – „Žalgirio“ dabartinę padėtį analizavo R.Kurtinaitis.

Lietuvoje ne kartą kritikavęs Kauno „Žalgirio“ klubą treneris pripažino, jog Aleksandro Trifunovičiaus atėjimas išėjo į naudą LKL pirmenybių čempionams.

„Po visų tų nesėkmių, klube įvyko permainos. Į „Žalgirį“ atėjus Aleksandrui Trifunovičiui, žalgiriečių žaidimas pasidarė kur kas greitesnis bei tvarkingesnis. Taigi mūsų laukia rimtas išbandymas. Pripažinkime, jog „Žalgiris“ yra Eurolygos lygio ekipa, kuri pamažu lipa iš gilios duobės“.

„Tarp sezonų „Žalgirį“ papildė aukšto meistriškumo Lietuvos krepšininkai bei keletas garsių užsieniečių. Vienas tokių – Marko Popovičius, kuris vis dar ieško vietos komandoje, tačiau sužaidė puikiai praėjusiame susitikime – įmetė nemažai svarbių taškų. Sonny Weemsas – krepšininkas iš didžiosios raidės. Labai stiprus individualiai. Retai pasitaiko NBA krepšininkų, kurie atvykę į Europą rungtyniauja taip sėkmingai. Jis visada žaidžia garbingai ir neserga žvaigždžių liga. Taip pat jie turi Robertą Javtoką, kurį gerai žino „Chimki“ klubo aistruoliai. Jis yra labai stiprus vyras, vienas iš geriausių vidurio puolėjų Europoje“, – žalgiriečiams pagyrimų negailėjo R.Kurtinaitis.

Treneris taip pat pripažino, jog mačas su „Žalgiriu“ išskirtinis nebus. „Su laiku viskas pasimiršta, todėl manau, kad šis mačas man nebus kažkuo ypatingas. Dabar aš treniruoju „Khimki“ ekipą ir stengiuosi atiduoti viską dėl šios komandos. Žinoma, jaučiu simpatijas „Žalgiriui“, nes čia rungtyniauja mano tautiečiai, nes čia aš užaugau ir tapau tuo, kuo esu dabar.“

„Žalgirio“ ir „Khimki“ ekipų akistata – šeštadienį (12.03), 16.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius