Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 15

Rimas Kurtinaitis apie sutartį su „Chimki“: „Tokio šanso negaliu paleisti vėjais“

Rimas Kurtinaitis priima naująjį karjeros iššūkį. Kiek daugiau nei pusmetį vadovavęs Rygos VEF ekipai, treneris keliasi į Maskvą. Jau šią savaitę jis pasirašys dvejų metų kontraktą ir taps ketvirtuoju strategu iš Lietuvos dirbančiu Rusijoje.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis iš Rygos keliasi į Maskvą. / BFL nuotr.

Treneris Rimas Kurtinaitis paskutinį kartą Rygos VEF komandai vadovaus šį vakarą. Pirmosiose BBL ketvirtfinalio rungtynėse namuose jo auklėtiniai susitiks su Prienų „Rūdupio“ ekipa.

„Su komandos vadovais išsiskyrėme labai draugiškai. Klubo prezidentas yra mano bičiulis, ne tik kolega. Jis puikiai suprato, kad tokio šanso negaliu paleisti vėjais. Mano vietą užims kitas strategas, nes kandidatų yra ne vienas“, – 15min.lt teigė R.Kurtinaitis.

Maloniausias karjeros pasiūlymas

Krepšinio specialistas jau susikrovė daiktus, nors parašo ant naujojo kontrakto dar nepadėjo. Finansinius aspektus jis patikėjo agentui, o pats į Maskvą žada vykti artimiausiu metu. R.Kurtinaitis teigė, kad su „Chimki“ pasirašys dvejų metų kontraktą.

Maskvos srities „Chimki“ ekipą pirmadienį paliko laikinai vyriausiojo trenerio pareigas ėjęs Olegas Meleščenka. Jis gruodžio 19-ąją pakeitė atleistą italą Sergio Scariolo. Šis strategas klubą treniravo pusantrų metų, tačiau šį sezoną nesugebėjo ekipos nuvesti į Eurolygos „Top-16“ etapą.

„Jei komandoje nebūtų problemų, nebūtų ir manęs. Taip sakė mano kolega Jonas Kazlauskas, stojęs prie Maskvos CSKA vairo, tą patį galiu pasakyti ir aš. Derybos prasidėjo dar vasarą, bet viskas susiklostė taip, kad ekipos vairą perimsiu įpusėjus sezonui“, – mintimis dalijosi treneris.

R.Kurtinaitis tikina, kad pasiūlymas iš Maskvos srities „Chimki“ klubo – vienas maloniausių jo karjeroje. „Niekas avansu šio darbo man nebūtų patikėjęs. Tai įvertinimas už pasiekimus su Vroclavo, Vilniaus ekipomis. Tikrai esu labai laimingas“, – sakė krepšinio specialistas.

Papildys lietuvių gretas

Tapęs „Chimki“ strategu, R.Kurtinaitis papildė trenerių iš Lietuvos koloniją Rusijos krepšinio lygoje. Šį sezoną Valdemaras Chomičius treniruoja Liubercų „Triumf“, Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra dirba su Krasnodaro klubu „Lokomotiv–Kuban“, nuo vasario vidurio Rusijos čempiono CSKA vyriausiuoju treneriu tapo Jonas Kazlauskas.

„Lietuvos strategai Rusijoje labai vertinami. Tai pripažinimas ne tik man, bet ir mūsų šalies krepšiniui“, – džiaugėsi treneris.

Šiuo metu „Chimki“ klubas Rusijos pirmenybėse žengia penktoje vietoje, o VTB Vieningosios lygos varžybose užsitikrino kelialapį į finalo ketverto turnyrą.

R.Kurtinaitis teigia, kad viena svarbiausių jo užduočių – atvesti komandą į kitų metų kovas Eurolygoje. Tam „Chimki“ reikia užimti bent trečią vietą Rusijos čempionate ir tokiu atveju gauti galimybę varžytis atrankos turnyre.

„Labai daug metų sekiau „Chimki“ žaidimą, žinau šios komandos istoriją. Manau likimas mane ne veltui atvedė į šią komandą. Komandą, kuri turi milžiniškų planų, idėjų ir tikslų. Laukia labai įdomus darbas“, – pasakojo R.Kurtinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius