Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 14

Robertas Javtokas: „Reikalai dar nesutvarkyti“

LKL pusfinalio serijoje Kauno „Žalgiris“ palaužė pagrindinį savo priešą „Lietuvos rytą“ ir žengė į finalą. Po pergalingų rungtynių Roberto Javtoko nekantriai laukė žmona su vaikais. Pats krepšininkas džiaugėsi rungtynių baigtimi ir savo pasirodymu.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pačioje rungtynių pabaigoje jam teko mesti baudos metimus. Robertas Javtokas ir baudos metimai yra tapę jau savotišku ritualu. Šįkart krepšininkui pavyko pataikyti vieną iš dviejų baudos metimų ir to komandai užteko.

– Kokios buvo šios pergalės priežastys?

– Mažos detalės. Manau, kad tai buvo labai apylygės rungtynės. Tiek jie, tiek mes kovojome iki galo. Statistikos dar nemačiau, bet, manau, kad šiandien buvome geresni. Kai laimima keliais taškais, negalima sakyti, kad komanda yra žymiai stipresnė. Tiesiog mums nusišypsojo laimė.

– Kažką taktiškai keitėte rungtynių pabaigoje, kad ši būtų sėkmingesnė nei pirmose rungtynėse?

– Mes esame gana pavargę nuo šio sezono, bet tuo pačiu atgijo užsidegimas ir noras laimėti. Viską teisingai padarėme, o treneris mus sėkmingai užvedė. Namuose sirgaliai palaikė ir čia daug susirinko. Atmosfera buvo įspūdinga. Kažko labai nekeitėme. Net nežinau, kiek klaidų padarėme, bet, manau, kad ir vėl nemažai klydome.

– Jums teko mesti ir baudos metimus gana lemiamu momentu. Ką tuo metu galvojote?

– Visi žaidėjai svajoja apie tokį šansą. Ėjau mesti tikrai užtikrintai. Galvojau, kad abi įmesiu. Deja, bet viena pašokinėjo ir neįkrito. Gerai, kad kita įkrito. Kai esi toks pavargęs, nejauti įtampos. Džiaugiuosi, kad įkrito bent viena. Ačiū Dievui. 

– Komanda džiaugiasi lyg laimėjusi finalą.

– Mūsų pagrindinis priešas yra „Lietuvos rytas“. Aišku, reikalai dar nesutvarkyti. Finale žaisime su komanda, kuri pirmą kartą pateks į finalą. Jie bus motyvuoti. Daug darbo dar reikia nudirbti. Šiandien džiaugiamės tuo, ką pasiekėm. Treneris duos kelias laisvas dienas, o tada ruošimės finalui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius